Wittenhorst

Zoeken | Contact

#GedraagOw, campagne tegen zinloos geweld van familie en vrienden Guus Janssen

#GedraagOw, campagne tegen zinloos geweld van familie en vrienden Guus Janssen

3 februari 2023

Gisteren op 2 februari, de verjaardag van Guus is #GedraagOw gelanceerd. Naast een jaarlijks terugkerend voetbaltoernooi, een gedenkboom die vanaf medio november op ons sportpark staat gaan vrienden en familie nog een stap verder tegen zinloos geweld. Met #GedraagOw willen ze de aandacht vestigen dat incidenten zoals een jaar geleden op carnavalsmaandag niet horen te gebeuren en mensen op deze wijze attenderen op hun eigen en elkaars gedrag. Deze hashtag en campagne is niet alleen voor zinloos geweld, maar ook rondom discriminatie, seksueel overschrijdend gedrag en pesten. Deze zaken moeten te alle tijden bespreekbaar blijven zodat we op een meer betrokken en liefdevolle manier met elkaar omgaan.

guus-janssen-gedraagow-trademark.jpg

Het symbool van zinloos geweld, het lieveheersbeestje is in het logo verwerkt. “Mensen in Horst aan de Maas linken het lieveheersbeestje toch ook wel aan de gebeurtenis.”, vertelt Pim, een van de vrienden van Guus. “We hopen dat #GedraagOw uiteindelijk overal in onze gemeente terugkomt en dat we allemaal staan voor een beter en liefdevoller Horst aan de Maas” gaat hij verder "Wij kunnen nog zoveel doen, maar uiteindelijk is het je eigen gedrag dat je uitvoert. Daarnaast kun je een positieve invloed zijn op de mensen om je heen.”

gedraagow-kantine-wittenhorst.JPG

De afgelopen tijd zijn de initiatiefnemers al druk bezig geweest met het benaderen van scholen en instanties. “We hebben zo veel mogelijk bedrijven, horecazaken en scholen aangeschreven, vooral in Horst”, vertelt Pim. Bedrijven zoals Boscafé of scholen zoals de Weisterbeek hebben een bord of tegel ontvangen die geplaatst is. Ook Wittenhorst heeft spandoeken en bordjes op het sportpark aangebracht. Gisteren waren overal banners, posters in winkels en borden langs de weg te zien. De promotievideo werd gelanceerd waarmee goed duidelijk wordt hoe de groep er over denkt. "Voor ons als vriendengroep en familie is het fijn om met het opzetten hiervan bezig te zijn, zodat Guus ook blijft voortbestaan. Het heeft echt iets teweeggebracht en dat helpt ons ook met de verwerking.”

Wil je het "trademark" #GedraagOw ook een plek geven, dan kan je een mail sturen naar info@guusjanssenvoetbaltoernooi.nl. De groep staat ook open voor jouw eigen ideeën en initiatieven. Alles om zoveel mogelijk inwoners van Horst aan de Maas en daarbuiten hier over na te laten denken.