Wittenhorst

Zoeken | Contact

Ger Hesen finalist Sportwaarderingsprijs 2022

Ger Hesen finalist Sportwaarderingsprijs 2022

8 november 2022

Recent vroegen we jullie wie jullie verenigingsheld was. Velen hebben daarna een groot aantal vrijwilligers van onze club genomineerd waar daarna op gestemd kon worden. 16 van de 44 genomineerde voor de Sportwaarderingsprijs 2022 zijn van onze voetbalclub. Enorm trots! Gisteren, op 7 november, was in het Gasthoês in Horst de ontknoping. Tijdens het sportgala van Avond van de Sport werd de Sportwaarderingsprijs 2022 uitgereikt. Een 3 koppige vakjury heeft zich gebogen over alle nominaties en daar zijn 5 finalisten uitgekomen. Een daarvan was onze eigen Ger Hesen, dé kantineman volgens de nominator, dé nettenman volgens de dagvoorzitter, een veelzijdige vrijwilliger die al jaar en dag voor de club klaarstaat vinden wij. Ger heeft door de jaren heen in vele commissies gezeten, jarenlang penningmeester geweest en heeft het stokje daarna overgegeven en is nu onderdeel van het parkcommissie van onze club waar hij mede verantwoordelijk is voor de kwaliteit van de netten. 

"Er zijn genoeg dingen in een vereniging waar je niet bij stil staat wat er op de achtergrond gebeurd, het controleren van de netten is er daar een van.", geeft Ger geheel terecht aan als hij de vraag van de dagvoorzitter krijgt waarom hij voor de netten zorgt. Veel klusjes en hand en spandiensten worden gedaan door de stille vrijwilliger, die er niet is als jij op het sportpark bent. Zijn neef Jac was ook genomineerd, onze secretaris en ook een manus van alles. "Het zit wel bij ons in de familie, het verenigingsleven. Maar ze hebben allemaal op mij gestemd.", grapte Ger op het podium. 

Winnaar Sportwaarderingsprijs 2022

Helaas heeft Ger niet gewonnen. De winnares van de Sportwaarderingsprijs 2022 is Jolanda Arts van kortfbalclub SV Oxalis. Al jaren gewaardeerd trainer van onder andere een G-team en jeugd. Zij is gisteravond door de vakjury -bestaande uit handbikester Chantal Haenen, oud-voetballer Dirk Marcellis en wethouder Joosten- uitgekozen en geprezen voor haar inzet op vrijwilligersgebied.

16 nominaties voor Wittenhorst

Naast Ger waren nog 15 Wittenhorst vrijwilligers genomineerd. Een daarvan was de vriendengroep van Guus Janssen, deze hebben de publieksprijs in de wacht gesleept. Met meer dan 300 stemmen waren ze de absolute favoriet. De andere 14 genomineerden van Wittenhorst hadden niet genoeg stemmen, maar zoals ook op de avond meerdere keren verteld is, een prijs toekennen aan de beste vrijwilliger is eigenlijk niet mogelijk. Elke vrijwilliger is waardevol en heeft op zijn of haar eigen manier een groot betrokken hart voor de sport en/of vereniging. Daar zijn we als club enorm dankbaar voor.

"Half Wittenhorst heeft hier op het podium gestaan." grapte de dagvoorzitter. Hij vroeg zich af of er genoeg vrijwilligers zijn als er zoveel genomineerden zijn. Ger gaf aan dat er wel vacatures zijn en dat die toch wel goed gevuld worden meestal. Veel klusjes en hulp komen toch van het persoonlijke contact onderling. Twijfel je of je iets kunt betekenen, spreek gerust Ger, of iemand anders bij de club aan om te vragen of er wellicht handjes ergens nodig zijn. Samen maken we de club.