Wittenhorst

Zoeken | Contact

In het zonnetje gezet: Piet Nabben

In het zonnetje gezet: Piet Nabben

22 augustus 2023

Maandagavond 21 augustus bracht een afvaardiging van de vrijwilligerscommissie een bezoek aan Piet Nabben (79). Piet staat al jaren bekend als de trouwe verslaggever van de wedstrijden van ons eerste elftal. Zijn gezondheid heeft hem echter doen moeten besluiten om na jarenlange inzet voor onze vereniging te stoppen met zijn taken. Reden genoeg om een bezoekje te brengen aan één van de clubiconen van Wittenhorst.

Hobby's

Vanaf zijn vijftiende levensjaar is Piet al actief betrokken bij onze vereniging. Na enkele jaren in de jeugd en het derde elftal, besloot hij niet langer actief lid te zijn, maar wél lid te blijven. Hij werd vrijwilliger bij de tafeltennisvereniging en heeft zich als wedstrijdsecretaris jarenlang ingezet voor deze club. Nadien vond hij zijn hobby bij Wittenhorst: wedstrijdverslagen schrijven voor het eerste elftal. 

Ziekte

Ondanks dat Piet al sinds de jaren '80 kampt met de ziekte MS, heeft hij zich de afgelopen decennia ieder weekend trouw ingezet voor 'zijn' Wittenhorst. Iedere zondag stond hij langs de lijn, of het nou op Ter Horst was of voor de voorronde van de beker in Spakenburg: Piet was er. Ook het maken van het wedstrijdbulletin, het omroepen van de opstellingen, tussenstanden én de uitslag van de loterij was hem niet vreemd. Laten we daarnaast niet vergeten dat hij zich ook jaren heeft ingezet als actief lid van de archiefcommissie. 

De afgelopen jaren werd het fysiek steeds lastiger om zich wekelijks weer klaar te stomen voor deze taken, maar op enkele keren na, was hij er altijd. Nu, na het kampioenschap van het eerste elftal in de 1e klasse, moet Piet toch écht stoppen met zijn werkzaamheden. 

Icoon

Wittenhorst is Piet veel dank verschuldigd voor zijn tomeloze inzet in de afgelopen decennia. Een waar clubicoon die je zelden ziet. We hopen hem nog regelmatig langs de kant te zien bij de wedstrijden of om een praatje te maken in de kantine. Hoe dan ook; we willen ook via deze weg Piet bedanken voor alle jaren trouwe dienst en wensen hem veel beterschap toe.

Mochten er mensen zijn die Piet nog graag een persoonlijk bericht willen sturen, dan kan dat via: phjnabben01@kpnmail.nl

Hart onder de riem

Naast het bezoek aan Piet, heeft een afvaardiging van de vrijwilligerscommissie ook een bezoek gebracht aan twee vrijwilligers welke onlangs te maken kregen met fysiek ongemak. Henk Moorren en Mart Thijssen ontvingen van de club een bos rozen om hen een hart onder de riem te steken en om te laten blijken dat we bij Wittenhorst aan ze denken. Mart was zelfs zó ijverig dat we hem gemist hebben tijdens het bezoek: hij was druk bezig met de uitgifte van de sleutels voor alle teams. Een teken dat zijn herstel gestaag vordert. Zijn vrouw was wél thuis om de bos rozen in ontvangst te nemen.

Gelukkig zijn beide heren inmiddels weer aan de betere hand en kunnen ze stap voor stap hun vrijwillige werkzaamheden voor Wittenhorst weer gedeeltelijk oppakken. Heren; nogmaals beterschap en doe het rustig aan! 

Henk Moorren.jpg
Mart Thijssen Teuntje vrouw.jpg