Wittenhorst

Zoeken | Contact

Voorbeschouwing Sportclub Kruisland - Wittenhorst 1

Voorbeschouwing Sportclub Kruisland - Wittenhorst 1

23 augustus 2023

Aanstaande zondag wordt een historische dag voor Wittenhorst. Voor het eerst in haar bestaan treedt Wittenhorst 1 aan in de landelijke 4e divisie C, een nieuwe en grote uitdaging! 

Meteen wordt het een reis naar het verre Kruisland, gelegen tussen Roosendaal en Steenbergen. Wittenhorst gaat de strijd aan met de kampioen van de eerste klasse B van het afgelopen seizoen. Sc Kruisland kaapte in haar 1e jaar in de eerste klasse, na een zinderende competitie, op de laatste wedstrijddag het kampioenschap voor de neus van Nemelaer weg. 

De cijfers logen er niet om bij Sc Kruisland: 16 keer werd gewonnen en 60 keer lieten de voorwaartsen het net bollen tijdens het vorige seizoen. Er werden 55 punten behaald. Met name thuis bleek de ploeg schier onverslaanbaar. 

Wittenhorst weet dus wat haar te wachten staat en zal alles uit de kast moeten halen om een goed resultaat te kunnen neerzetten in Kruisland. 

Kruisland speelt in de oranje-zwarte clubkleuren op sportpark ’t Hoogje gelegen aan Het Hoogje in Kruisland. De club werd in 1956 opgericht, veroverde in 2022 de titel in de 2e klasse en afgelopen seizoen dus in de 1e klasse. 

Supporters kunnen mee met de bus. Deze vertrekt om 11.15 uur vanaf de parkeerplaats van het viaduct vanuit Graaf Ter Horst aan de Venrayseweg. Houd rekening met een mogelijke eigen bijdrage voor deze busreis. 

We zullen live verslag doen van deze wedstrijd via ons Twitter X kanaal @rksvwittenhorst 

Tevens kunt u de uitslagen van de vierde divisie C terugvinden op NOS Teletekst pagina 895

We wensen Wittenhorst 1 veel succes toe in deze sterke, boeiende, nieuwe omgeving!