Wittenhorst

Zoeken | Contact

Ontmoeting met: Mart Thijssen (Teuntje)

8 december 2012

Wie ben je?     

Ik ben Mart Thijssen

Mijn vader heette Anton en die werd Teun genoemd.  Toen ik werd geboren noemde men mij als snel  Teuntje. Veel mensen kennen mij sindsdien als Teuntje.

Hoe oud ben je?

Ik ben  66 jaar.

Kun je iets vertellen over je Opleiding/Beroep?

HBS (vroeger was dat de Horster bewaarschool) -Lagere school  -2 jaar tuinbouwschool  daarna middenstandsdiploma gehaald via een avond cursus. Vorig jaar taxipas gehaald. Mijn vader was champignonteler,  een van de eerste in Nederland. Ik ben na de tuinbouwschool bij mijn vader  in het bedrijf gaan werken. Tevens vervoerden  wij ook de champignons van andere telers en brachten die naar de veiling in Venlo ,later Grubbenvorst. Dit heb ik van 1972 tot 1982 als zelfstandige ondernemer gedaan ,daarna ben ik gevraagd om bij Vervuurt te komen werken  een champignon conserven fabriek, eerst als chauffeur, daarna als productieleider, dit heb ik met  gedaan tot juni 2007,met als uiteindelijke werkgever ,na vele fusies,lutecé. Daarna ben ik in de vut gegaan en heb daar bijna 3 jaar van mogen genieten. Omdat ik altijd het taxi rijden wel leuk vond , ben ik de taxipas gaan halen, het was toch vrij pittig ,zeker als je 50 jaar niet meer in de schoolbanken hebt gezeten, maar met veel inspanningen  heb ik deze toch de eerste keer gehaald.Toen heb ik bij Munckhof taxi gesolliciteerd en ben daar direct aangenomen.Daar werk ik inmiddels  anderhalf jaar  met veel plezier ongeveer 15 uur per week,eerst alles gereden, en sinds een paar maanden heb ik een vaste route en breng  kinderen met een  verstandelijk/ lichamelijke  handicap naar een dagopvang en s’avonds terug naar huis.Een heel mooie bezigheid.

Ben je verliefd/verloofd/getrouwd?

Ik ben bijna 38 jaar getrouwd met Diny  wij hebben een dochter Joyce die samenwoont  met Bart en wij hebben 2 schatten van kleinkinderen Mila van 3 jaar en Sid van 2 jaar

Bij welke clubs en in welke teams heb je gespeeld ?

Ik ben vanaf mijn 10 de jaar bij Wittenhorst en ik ben altijd keeper geweest. In de jeugd heb meestal in de B2-B1 of A2 –A1 gespeeld , ik had de pech dat mijn leeftijd genoot Ed Derks vele malen beter was dan ik, later kwam daar ook nog Peter Cox bij en hij was ook een betere keeper. In de senioren ben ik in het derde elftal begonnen,daarna ben ik opgeklommen naar het tweede elftal met uitstapjes naar het eerste elftal. Ik was een goede lijnkeeper ( al zeg ik het zelf) maar uitkomen was mijn zwakke punt. In 1975 ben ik noodgedwongen gestopt vanwege een blessure en omdat ik toen een eigen bedrijf had vond ik het risico te groot om door te gaan. Dat was mijn actieve loopbaan als keeper. De  meeste doelpunten die ik ooit in een wedstrijd tegen heb gekregen was 19  in 60 minuten en dat was uit tegen America B1. Dus dat was bijna niets anders als aftrappen en weer  de bal uit het net halen. Verder heb ik als speler jammer genoeg nooit een kampioenschap of een degradatie meegemaakt.

Wat is je favoriete club in Nederland en waarom?

Ajax! Ajax  had in de  jaren 70 /80 johan Cruijff , Neeskens, Krol, Suurbier  Bergkamp,  de Boertjes enz. en was toen  een van de topclubs van Europa, jammer dat dit nu een heel stuk minder is geworden, maar de commercie maakt, of beter gezegd  heeft veel kapot gemaakt. Als ze eens meer en eerder geld in jeugdopleiding hadden gestopt, dan zou  Ajax er eerder bovenop zijn gekomen. En al dat gesteggel op bestuurlijk niveau,  dat heeft er ook allemaal geen goed aan gedaan.Maar gelukkig  zijn de stormen voorbij en kunnen ze bouwen aan een hopelijk mooie toekomst.

Wie is je favoriete Nederlandse speler en waarom?

Ik heb geen specifieke favoriet , maar als ik toch iemand zou mogen noemen ,dan is dat Theo Janssen van Vitesse,  hij is weer helemaal de oude nadat hij bij Ajax niet uit de verf kwam, een aanjager met een geweldig inzicht en  een prachtige  traptechniek.

Wat is je favoriete buitenlandse club en waarom?

Ik heb er eigenlijk  twee,  Barcelona en Borrusia Monchengladbach. Barcelona, daar staat wereldwijd geen maat op!

Ten aanzien Borrusia Mönchengladbach:  Wij hadden kennissen in Duitsland en die woonden 1 km van het stadion van Gladbach, de roemruchte Bokkelberg. Toen (ik was 16 jaar) zijn wij heel vaak naar wedstrijden gaan kijken en dat was in de hoogtijdagen van Gladbach, met trainer Hennes Weisweiler en  spelers als Netzler Wimmer Voghts ,Heynkes, Kleff enz. Een elftal om je vingers van af te likken. Jammer dat ook zij een beetje terug zijn gezakt naar de grauwe middenmoot, met vorig jaar een kleine opleving als uitzondering.

Wie is je favoriete buitenlandse speler en waarom?

Dat is kan er maar een zijn en dat is Messi van Barcelona . Waarom heeft Andre Rieu nog geen wals gemaakt op de weergaloze bewegingen van Messi, dat moet toch niet zo moeilijk zijn,een fenomeen dat zijn weerga niet kent, en waarvan er nooit een meer van geboren zal worden!!!

Maak de volgende zin af: Ik ben vrijwilliger bij Wittenhorst:

Omdat ik het mooi werk vind en omdat een vereniging niet zonder vrijwilligers kan. Geen vrijwilligers, geen sport!!

Welke (vrijwilligers) taken heb je allemaal verricht bij de club? Als je meerdere taken hebt verricht, wat vond je dan de leukste taak tot nu toe en waarom?

Nou, ik heb wat nogal wat  taken verricht in het verleden en nu nog: ik heb 11 jaar in het hoofdbestuur gezeten ik ben leider geweest van Wittenhorst 5 – Wittenhorst 2 en Wittenhorst 1, in totaal 17 jaar. Ik ben 7 jaar grensrechter van Wittenhorst 1 geweest. Ik heb vele jaren de lagere elftallen op zondag morgen gefloten. En momenteel ben ik al een 6 tal jaren wedstrijdsecretaris van de senioren.Verder ben ik bij de parkcommissie en daar hou ik mij bezig met belijnen van de velden en het schoonmaken van de kunstgrasvelden, samen met Henk Mooren. Verder doe ik daar ook nog wat schilderwerk en waar nodig is spring ik bij als er om gevraagd wordt.Verder ben ik nog commissielid van het Pulse toernooi, en organiseer ik de jaarlijkse toepavond, die overigens op 28 december a.s. weer gepland staat!

Wat is je leukste/mooiste  Wittenhorst moment tot nu toe?

Wat mij altijd is bijgebleven zijn de 4 strafschoppen die ik gestopt heb in de kwartfinale van de bisschopsbekerwedstrijd Venray B1 – Wittenhorst B1. Na een miraculeuze wedstrijd  eindigde deze wedstrijd gelijk , de uitslag weet ik niet meer . Strafschoppen zouden de beslissing moeten brengen, maar met 4 geweldige reddingen bekerden wij verder. De promotie van de derde naar de tweede klas via de nacompetitie Het afscheid na 13 jaar leider bij het eerste elftal,dat daar op volgde,  dat was ook een dag om nooit meer te vergeten. De vele weekenden die wij weg zijn geweest, en natuurlijk ook het kampioenschap van het eerste elftal naar de eerste klas.

Wat wil je over 5 jaar bereikt hebben ?  

Nou, ik hoef niets meer te bereiken, ik heb heel veel mooie dingen meegemaakt zowel prive als in de Wittenhorst tijd.  Maar ook minder leuke dingen ,maar dat hoort er jammer genoeg ook bij. Ik denk dat gezondheid op eerste plaats komt, en als wittenhorst zo door blijft gaan ,wie weet waar dit nog allemaal kan gaan eindigen.

Noem de Wittenhorst vrijwilliger voor de volgende ontmoeting en waarom wil je meer weten van deze Wittenhorst collega?

Er zijn veel namen die ik kan noemen ,maar Lei vd. Bekerom is iemand die enorm veel voor Wittenhorst heeft gedaan en nog doet . En die heeft ook veel dingen meegemaakt.

Volgende keer dus: Ontmoeting met Lei v.d. Bekerom!