Slotoffensief Wittenhorst 1 komt te laat op gang

19 november 2023

Wittenhorst 1 heeft voor de zesde keer op een rij niet weten te winnen in de Vierde Divisie. Op eigen veld werd er verloren van het Brabantse Halsteren: 2-3.

Kansrijke openingfase

De openingsfase was duidelijk voor de thuisploeg. Na zeven minuten speelde Joost van Rensch collega-aanvaller Jeroen Verkennis in, die vanuit kansrijke positie naast schoot. Zo'n tien minuten later spatte een kanonskogel van middenvelder Nick Driessen via de lat terug het veld in. Vervolgens werd een schot van Jeffrey Rijkers gepareerd en ging een kopbal van Verkennis rakelings naast. Het zat niet mee. Ruud Meijers wist na ruim twintig minuten een gevaarlijke aanval aan Brabantse zijde tot corner te degraderen.

Zo'n zeven minuten voor rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Een afstandsschot van Hafid Jahaoui verraste doelman Van Rens: 0-1. Dit bleek tevens de ruststand.

Snelle goal en rode kaart

Direct na rust was het alle hens aan dek op Sportpark Ter Horst. Na rust verschenen er aan Brabantse zijde twee nieuwe gezichten op het veld. Eén van deze invallers, Melvin de Leeuw, verraste koud in het veld Van Rens met een hoge voorzet: 0-2. Amper een minuut later stonden de gasten met tien man op het veld na een rode kaart voor verdediger Voermans. Een spannende tweede helft kondigde zich aan.

Kansjes

Met een man meer konden de oranjehemden het verschil niet maken. Het was juist Halsteren dat via doelpuntenmaker Jahaoui en Wesdorp kansen creëerde om de voorsprong uit te breiden. Na het uur vloog een vrije trap van Driessen naast en even later leverde een inzet van Van Kuijck geen gevaar op. Een nieuwe kans voor Driessen (hij stevende alleen op doel af, maar legde breed in plaats van voor eigen succes te gaan), leverde ook geen aansluitingstreffer op.

Genadeklap

Waar de Brabantse doelman een inzet van Van Kuijck knap met de borst pareerde, kreeg Halsteren een opgelegde kans om de overwinning binnen te halen. Melvin de Leeuw schoot een strafschop echter via de lat over, waardoor de Horstenaren nog mochten geloven in een comeback. Waar de thuisploeg zeker de aanval zocht, grepen de robuuste verdedigers van Halsteren steeds adequaat en stevig in. Waar aan Brabantse zijde eerst de paal een grotere voorsprong uit een vrije trap in de weg zat, knalde Merlijn Roels in minuut 85 met een fraai afstandsschot de laatste Horster hoop aan diggelen: 0-3.

Eretreffers

De ploeg van trainer Van der Coelen scoorde in de slotfase weliswaar nog twee keer: Verkennis rondde na knap doorkomen beheerst af en in de derde minuut van de blessuretijd schoot invaller Spreeuwenberg hard raak uit een afgeslagen corner. Het mocht helaas niet meer baten; dit offensief kwam te laat. Het niet benutten van de kansen in de eerste helft is Wittenhorst duur komen te staan. Het degelijke en ervaren Halsteren benutte de ruimtes na rust goed en zette Wittenhorst op een onoverbrugbare achterstand.

Ondanks het feit dat de Horstenaren nu zes wedstrijden op een rij niet hebben weten te winnen, staan de oranjehemden nog altijd op een keurige achtste plek. Het gat naar de top-vier is inmiddels wel gegroeid naar acht punten. De onderlinge verschillen lijken vooral in de middenmoot klein: het gat tussen nummer zes Halsteren en nummer dertien Nemelaer is slechts vijf punten.