Wittenhorst VR1 in eerste helft met tien dames hard onderuit tegen Beerse Boys VR1

20 november 2023

Zondag 19 november speelde onze eerste dameselftal uit tegen de koploper Beerse Boys in Middelbeers. Door vele afwezigen en een grote ziekenboeg, reisde de selectie af naar Middelbeers met een gehavend team. Het gevolg was dat de Wittenhorst dames de wedstrijd begonnen met tien speelsters, maar wisten desondanks de tegenstander in eerste instantie goed partij te bieden.

Echter, na negen minuten onderschepte Beerse Boys de bal over links en scoorden direct de 1-0. De 2-0 volgde na een afstandschot in de 35e minuut. Na sterk doorgaan op de achterlijn, hield Beerse Boys de bal in de ploeg en scoorde zodoende de 3-0.

In de rust kwamen nog twee extra speelsters na vanuit Horst, zodat de oranjedames de tweede helft met 11 speelsters konden beginnen. Daardoor werd de schade nog enigszins beperkt. Helaas kon niet voorkomen worden dat Beerse Boys nog eenmaal uit een afstandsschot konden scoren, waarmee de eindstand bepaald werd, 4-0.

Meer zat er deze week niet in voor de dames. Aanstaande zondag biedt wellicht meer kansen, aangezien het dan thuis speelt tegen hekkensluiter Prinses Irene VR1, 12.15 uur op Sportpark Ter Horst.