Wittenhorst

Zoeken | Contact

Tiende traject Fit naar Werk in de startblokken

Tiende traject Fit naar Werk in de startblokken

8 maart 2023

Aanstaande dinsdag 14 maart gaat alweer het tiende traject 'Fit naar Werk' van start, na alweer negen zeer succesvolle edities. Binnen het Fit naar Werk traject volgen mensen met een uitkering en afstand tot de arbeidsmarkt, onder leiding van jobcoach Ellis Spikmans van de gemeente Horst aan de Maas, Daan Hendriks (trainer van Wittenhorst) en Hay Emonts (contactpersoon namens de Businessclub en Wittenhorst), een op maat gemaakt programma. 

De deelnemers krijgen gedurende enkele maanden training om hun communicatieve en sociale vaardigheden te verbeteren. Daarnaast leren deelnemers waar hun kwaliteiten liggen, doen een test, geven feedback aan elkaar, stellen hun CV op en voeren sollicitatiegesprekken. Er komen ook diverse onderwerpen aan bod zoals bewegen en gezond leven, financiĆ«le consequenties van aan het werk gaan en psychomotorische ondersteuning. Tijdens het tweede gedeelte van die bijeenkomsten vinden er sportieve trainingen plaats en maken ze kennis met diverse sporten zoals tennissen, handboogschieten, kick boksen en bootcamp. Deelnemers worden mentaal en fysiek sterker, vandaar de naam 'Fit naar Werk'.  

Het doel is dat elke deelnemer zich persoonlijk ontwikkelt en dit resulteert uiteindelijk in vrijwilligerswerk, een stage- of werkervaringsplaats of zelfs een betaalde baan. Ze krijgen meer zelfvertrouwen en durven beter voor zichzelf op te komen. Via het zakelijk netwerk van Businessclub Wittenhorst worden bedrijfsbezoeken georganiseerd in allerlei sectoren. Deelnemers kunnen zich zodoende goed oriĆ«nteren welke branche het beste bij hen past.  

Wittenhorst maatschappelijk

Wittenhorst is meer dan een voetbalclub. We zijn een afspiegeling van de samenleving , nemen hierin onze verantwoordelijkheid en willen graag iets terug doen voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Doet u als onderneming vanuit uw maatschappelijke betrokkenheid ook mee aan onze mvo-doelstelling? Neem dan gerust contact op met Hay Emonts 06-51170323 of mail info@emontsjobcoaching.nl