Wittenhorst

Zoeken | Contact

Toelichting technisch beleidsplan (4)

Toelichting technisch beleidsplan (4)

12 april 2021

In het technisch beleidsplan van Wittenhorst staat beschreven welke doelen en ambities de vereniging voor de leden nastreeft en hoe deze gerealiseerd gaan worden. In een serie artikelen willen we jullie dit technisch beleidsplan toelichten. Vandaag het vierde deel: hoe leidt Wittenhorst jeugdspelers op? 

De jeugdopleiding van Wittenhorst heeft van de KNVB de landelijk erkende status van “Lokale Jeugdopleiding”. In Nederland zijn er in totaal slechts 46 verenigingen die deze status mogen voeren.  

Als vereniging willen we een hoogwaardige jeugdopleiding bieden waarbij selectiespelers zoveel mogelijk vanuit de eigen jeugd worden opgeleid. Dit doen we onder andere door de selectieteams in alle leeftijdscategoriën op voldoende hoog competitieniveau te laten spelen, begeleid door gediplomeerde trainers. 

Ook de overige jeugdteams trainen per week. Het kader van deze teams kan gebruik maken van voldoende oefenstof en overige begeleiding. 
Wittenhorst biedt haar eigen spelers een opleidingsplan als jeugdtrainer aan, om hiermee de betrokkenheid maar ook kwantiteit en continuïteit van de organisatie te waarborgen. 

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees dan het volledige technisch beleidsplan van Wittenhorst op https://www.rksv-wittenhorst.nl/informatie/voetbaltechnisch-beleid