Tweede plaats voor JO19-1 ondanks verlies

21 mei 2024

Wittenhorst JO19-1 verloor zaterdag met 2-3 van het laag geklasseerde Brabantia uit Eindhoven. In het eerste deel van de eerste helft leek er weinig aan de hand voor onze 19-1. Hoewel het spel wat rommeliger was dan in voorgaande wedstrijden, werden er voldoende goede kansen gecreëerd.

Het was een wonder dat het na 25 minuten nog maar 1-0 stond voor onze jongens (goal Gabor). Vervolgens eiste de scheidsrechter de hoofdrol op door Gido tegen elke verwachting in de rode kaart te geven. Gido was boos op zichzelf na een mislukte aanvallende actie en gebruikte een ongelukkige woordkeuze. Volgens de scheidsrechter was dit niet gepast voor op het voetbalveld, dus hij gaf zonder enige berisping rood. Doordat het 10 tegen 11 werd, kregen de gasten voetballend het overwicht en creëerden ze meerdere kansen, wat resulteerde in twee goals voor rust.

Na enkele omzettingen in de rust begon het thuisteam met goede moed aan de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Helaas ontbraken de scherpte en overtuiging bij onze jongens om het de tegenstander echt lastig te maken. Er werden wel enkele kansen gecreëerd, maar het vizier stond niet op scherp. De tegenstander loerde met een man meer op de counter, wat ook tot enkele gevaarlijke situaties leidde voor het Wittenhorst-doel. Na 70 minuten werd het weer 10 tegen 10 omdat Brabantia geen wissels meer had bij een blessure. Maar de krachten van onze jongens waren grotendeels opgebruikt om nog een overtuigend slotoffensief te kunnen maken. De tegenstander scoorde vervolgens in de snelle omschakeling. In de slotminuten scoorde Kayeal nog, maar deze goal kwam helaas te laat.

Ondanks de mindere prestatie van vandaag mag het team trots zijn op de prestaties van dit seizoen in de landelijke derde divisie! In beide gespeelde competities hebben ze lange tijd meegedaan voor de eerste plaats en uiteindelijk een derde plaats behaald in de najaarscompetitie en een tweede plaats in deze competitieronde. Chapeau heren!