Wittenhorst

Zoeken | Contact

Wittenhorst completeert meiden-afdeling

17 september 2012

Het meidenvoetbal is flink in opkomst, niet alleen landelijk maar ook binnen Horst en Horst aan de Maas.

Wittenhorst completeert dit jaar haar afdeling meidenvoetbal met een meiden A1 team. Hiermee wordt een doelstelling van vorig jaar gerealiseerd. Wittenhorst kent nu een complete opleiding voor het meiden- en damesvoetbal en dit is vrij uniek in Limburg en Nederland.

Meisjes kunnen vanaf 5 jaar voetballen in de mini F afdeling van Wittenhorst. Daarna spelen ze gemengd met de jongens in de F en E. Vanaf de D biedt Wittenhorst aparte meidenteams in de D, C, B en A jeugd.

Extra aandacht voor talenten

Uitzonderlijke talenten onder de meiden, die dus op niveau van jongens selectieteams mee kunnen voetballen, mogen dit dan ook doen. Dan moeten ze ook wel echt op het niveau van C1/C2 of hoger kunnen voetballen en ook extra gemotiveerd zijn!  Zo spelen Wittenhorst-meiden-talenten in de B1 en C2 van Wittenhorst. Een fantastische opleiding voor het meiden voetbal.

Waar in de kleinere dorpen van Horst aan de Maas meiden vanaf de C al snel belanden in de seniorenteams van het dames voetbal, is dit bij Wittenhorst niet meer aan de orde. Het is beter voor de ontwikkeling van meiden om tot de 18 jaar in de jeugd te blijven voetballen.

Dat het bijzonder is om een complete lijn van meiden D tot en met A te leveren blijkt uit de tegenstanders van de meiden A1. Onder haar tegenstanders bevinden zich Uden, Helmond en Heesch.

Foto: meiden A1 Wittenhorst