Wittenhorst

Zoeken | Contact

Wittenhorst 1 klaar voor het nieuwe seizoen

Wittenhorst 1 klaar voor het nieuwe seizoen

17 mei 2023

Succes

Wittenhorst heeft op prestatief niveau een zeer succesvol seizoen mogen beleven. Door het kampioenschap van het eerste elftal, promoveert Wittenhorst 1 voor het eerst in de clubhistorie naar de 4e divisie. Voor Wittenhorst VR1 werd afgelopen zondag de kers op de taart gezet met het kampioenschap en historische promotie naar de 1e klasse. Ook voor de O23-1 was het een succesvol seizoen met het kampioenschap in divisie 4 en handhaving in divisie 3

De afgelopen seizoenen hebben talenten uit de jeugdopleiding zich volop kunnen ontwikkelen en kansen gekregen om op een hoger niveau te voetballen in de O23-1 of het eerste elftal. De ingeslagen koers die twee jaar geleden is ingezet, blijven we volgen. Wittenhorst herbergt veel talent. 

Kansen

Een aantal spelers heeft dit jaar ervaring op het hoogste niveau op mogen doen, maar de logische weg die een O19-speler zal bewandelen is doorstromen naar het O23 team. Vanuit dat team kan het soms snel gaan. Koen Jenniskens is dit seizoen een mooi voorbeeld hiervan. De realiteit gebiedt te zeggen dat de meeste spelers wat meer tijd nodig hebben om uiteindelijk door te breken richting Wittenhorst 1. Het O23-team is daarom de juiste omgeving voor jonge, talentvolle senioren. Een belangrijk voordeel is dat spelers - die qua leeftijd hiervoor in aanmerking komen - altijd kunnen terugvallen op het O23-team, mochten ze onverhoopt geen basisplaats kunnen afdwingen binnen Wittenhorst 1. Ze kunnen zich dus niet ‘vastspelen’, zoals voorheen wel het geval was bij Wittenhorst 2. 

In het nieuwe seizoen komt opnieuw een aanzienlijk percentage van de voltallige seniorenselectie uit de eigen opleiding of regio. Willem Heijnen, Dion van Horne en Jeroen Verkennis zijn de enige spelers uit de huidige selectie die van buiten Horst a/d Maas komen en zijn inmiddels zeer gewaardeerde krachten binnen het vaandelteam. 

Terugkeer

We zijn er daarnaast blij mee dat twee voormalige Wittenhorst-spelers gekozen hebben voor een terugkeer naar onze club: Jeffrey Rijkers (RKMSV) en Luc van Kuijck (Melderslo). Jeffrey (24) speelde in het recente verleden al twee seizoenen voor Wittenhorst en is daarmee een bekend gezicht. Na een seizoen bij EVV Echt (4e divisie), besloot hij om op een hoger niveau te gaan zaalvoetballen en bij zijn voormalige club in Meijel in de 4e klasse op het veld te voetballen. Nu kiest Jeffrey voor een terugkeer bij Wittenhorst om alsnog op een hoger niveau te gaan voetballen op het veld. 

Luc (23) genoot de laatste jaren van zijn jeugdopleiding bij Wittenhorst en koos er vervolgens voor om in zijn woonplaats Melderslo verder te gaan. Na enkele zeer succesvolle en productieve seizoenen, keert hij terug om op een hoger niveau de uitdaging aan te gaan. Natuurlijk keerde Daan Verlijsdonk afgelopen winterstop al terug bij Wittenhorst. 

Nieuwe selectie

De selectie van het eerste elftal is rond. De afgelopen maanden is de technische commissie, samen met de technische staf van het eerste elftal, in de weer geweest om de aantallen voor het nieuwe seizoen in beeld te brengen. Vergeleken met de huidige selectie, keren Jeffrey Cuppen en Martijn van Ooijen niet terug in het nieuwe seizoen. Op dit moment is nog niet bekend wat hun vervolgstap zal worden. Zij hebben hun volledige opleiding bij Wittenhorst gevolgd en maakten afgelopen seizoen onderdeel uit van het kampioensteam. We willen hen dan ook bedanken voor hun bijdrage en veel succes wensen in het nieuwe seizoen.

Ons eerste elftal gaat zijn debuut maken in de 4e divisie, een stap hogerop. Dat betekent dat er meer wedstrijden worden gespeeld tegen betere tegenstanders. De weerstand en de intensiteit van de wedstrijden zal omhoog gaan, waardoor de kans op pijntjes, blessures en schorsingen toeneemt. Hierdoor is ervoor gekozen om met een iets grotere selectie te werken dan in het afgelopen seizoen. 

Voor de verdere invulling van de selectie en daarmee de bezetting in iedere linie, wordt er volgens een ‘driestapsmodel’ gewerkt, namelijk:

 1. Heeft er bij het eerste elftal momenteel een speler het niveau die het vertrek van een andere speler kan opvangen?
 2. Zo niet, heeft er dan een speler van de O23-1 of O19-1 op dit moment het niveau om structureel in te stappen in het eerste elftal? Belangrijk hierbij is dat een speler van de JO19-1 eerst altijd minuten maakt in de O23-1 voordat hij evt. doorstroomt naar het eerste elftal.
 3. Is bij beide stappen het antwoord op deze vraag ‘nee’, dan gaat Wittenhorst op zoek naar een speler in de regio die zowel qua persoonlijkheid als speelniveau past bij de club. Hij dient een directe meerwaarde te hebben.

Het afgelopen seizoen hebben meerdere talenten van de JO19-1 minuten mogen maken in het eerste elftal omdat ze zich goed ontwikkelen en potentie laten zien. Echter is het niet realistisch om nu al van deze spelers te verwachten dat ze dertig wedstrijden in de basis kunnen spelen in de 4e divisie. De meeste spelers hebben het dan ook nodig om meters te maken bij de O23-1, om van daaruit de stap omhoog te maken naar het eerste elftal. 

Om zowel het eerste elftal, de O23-1 en de JO19-1 van een goede bezetting te voorzien, zal er in de komende periode nog één speler extern worden toegevoegd aan de selectie van het eerste elftal. Daarna is de selectie definitief rond. Hiermee herbergt ons eerste elftal veel spelers uit de eigen opleiding en de gemeente Horst aan de Maas, aangevuld met enkele spelers uit de regio die een meerwaarde hebben voor het niveau en qua persoonlijkheid passen bij de club. We blijven daarmee de ingeslagen koers voortzetten en gaan met een herkenbare selectie het nieuwe seizoen in. Tenslotte is het belangrijk om te vermelden dat onderstaande selectie pas helemaal definitief is na de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Binnenkort zullen we de selecties van de VR1, O23-1 en JO19-1 communiceren. Deze zijn in de afrondende fase.

Selectie Wittenhorst 1 in het seizoen 2023-2024:

Keepers: 

 • Ravi Arts
 • Roel van Rens

Verdediging:

 • Ruud Meijers
 • Dion van Horne
 • Kevin van Asten
 • Tom Driessen

Middenveld:

 • Joep Beurskens
 • Nick Driessen
 • Mats van Biljouw
 • Daan Verlijsdonk
 • Bono Wijnhoven
 • Koen Jenniskens
 • Jeffrey Rijkers

Aanval:

 • Joost van Rensch
 • Jeroen Verkennis
 • Giel Beurskens
 • Luc van Kuijck
 • Tom Spreeuwenberg
 • Willem Heijnen