Bekerkater Wittenhorst 1

10 februari 2024

Wittenhorst 1 dacht met 2e klasser DAW Schaijk voldoende mogelijkheden te hebben om de kwartfinale van de districtsbeker te bereiken. De oranjehemden verslikten zich echter bitter. Na de 2-2 eindstand was DAW met het nemen van de strafschoppenserie trefzekerder.

Wittenhorst grossierde in het om zeep helpen van zeker 12 goede doelkansen, daarentegen hadden de gasten uit Schaijk het geluk op het gladde kunstgrasveld in Horst wel aan hun zijde. Twee keer trof men onverwacht doel via de binnenkant van de paal. Tegen de stugge, fanatiek en sterk gegroepeerd spelende ploeg uit Schaijk kon Wittenhorst met name na rust onvoldoende creativiteit ontplooien om de verdediging uit elkaar te rafelen.

Na 13 minuten nam DAW brutaal de leiding via een bal die met een boog plots binnenkant paal hoog in het Horster doel verdween: 0-1. Wittenhorst repareerde de schade nog voor rust door twee fraaie doelpunten van Jeffrey Rijkers. Ruststand derhalve 2-1. Meteen na rust waren de Horstenaren niet voldoende bij de les en opnieuw belandde de bal via de paal onverwachts voorbij Ravi Arts: 2-2.

Ondanks het enorme veldoverwicht hierna, slaagde de thuisploeg er niet meer in te scoren en moesten strafschoppen de beslissing brengen. DAW was hierin opnieuw gelukkiger en beter dan de thuisploeg. Daarmee liet Wittenhorst zich, evenals vorig seizoen, weer verrassen door een twee klassen lager spelende ploeg en moest het met een vroege carnavalskater het kleedlokaal opzoeken.

Zondag 18 februari zet Wittenhorst de strijd om de kostbare punten voort in de Vierde Divisie, het gaat op bezoek bij Unitas’30 in Etten-Leur.

Wittenhorst: Ravi Arts, Dion van Horne, Jeffrey Rijkers, Willem Heijnen (62. Jeroen Verkennis), Bono Wijnhoven, Giel Beurskens (46. Luc van Kuijck), Joost van Rensch, Mats van Biljouw, Tom Spreeuwenberg, Daan Verlijsdonk, Ruben Peulen