Eerste nederlaag voor JO19-1

3 april 2024

Tegen de koploper VOAB uit Goirlo ging onze JO19-1 afgelopen zaterdag op herhaling. In de vorige wedstrijd in februari werd de wedstrijd namelijk gestaakt na 18 minuten bij een 1-0 achterstand. Dit door een blessure bij de scheids.

Op een slecht kunstgrasveld in Goirle diende dus een achterstand goed te worden gemaakt. Helaas begon de JO19-1 niet geconcentreerd, met veel onzuivere passes. De tegenstander wist hier gelukkig niet van te profiteren. Voetballend waren zij wel de bovenliggende partij. Ons team speelde in de eerste helft vaak direct diep, zo ook bij spelhervattingen. Deze hervattingen resulteerden in twee kansen voor ons team: een van deze kansen werd gepakt door de keeper, de andere bal ging net over.

In tweede helft werd er een verzorgder spel gespeeld door onze jongens en het balbezit was nu in het voordeel van Horst. We gingen op zoek naar de gelijkmaker. Maar er werden bijna geen grote kansen gecreëerd of de laatste bal viel net niet goed voor de goal. De tegenstander had één vlijmscherpe aanval halverwege de tweede helft en deze was wel raak: 2-0 achterstand. Ons team probeerde het daarna nog wel, onder meer door achterin 1 op 1 te gaan spelen. Maar helaas, zonder resultaat. VOAB kreeg nog in de counter nog de grootste kans, maar ze misten opmerkelijk.

Het was deze zaterdag helaas te weinig om de achterstand nog goed te kunnen maken en punten te pakken, ondanks dat er alles aan was gedaan. Aankomende zaterdag een mooie kans voor ons team om zich weer te herpakken thuis tegen Baronie, de huidige nummer twee uit de derde divisie.