Halsteren bezorgt Wittenhorst forse nederlaag

5 mei 2024

Met nog drie wedstrijden voor de boeg is de spanning om de nacompetitieplekken in de Vierde Divisie alleen maar toegenomen. Op bezoek bij het sterke Halsteren moest Wittenhorst een forse 5-2 nederlaag incasseren, waar concurrent Unitas '30 door een overwinning nu op gelijke hoogte is gekomen met de Horstenaren.

Snelle tegengoal

Op het moment dat sommige supporters nog een plekje zochten aan de rand van het Brabantse veld, profiteerde de thuisploeg al direct van een fout aan Horster kant. Al in de eerste minuut profiteerde Rogier Benschop van balverlies en rondde af. Hiermee werd de toon gezet voor een zware pot voetbal.

Gelijkmaker

Toch wist Wittenhorst zich snel te herstellen. Na een prachtige aanval over meerdere schijven tekende Nick Driessen na ruim tien minuten voor de gelijkmaker. Vijf minuten later werd spits Verkennis over rechts gelanceerd, maar kwam hij een teenlengte tekort om door te kunnen stoten naar het vijandelijke doel. Enkele minuten later kwamen de Brabanders weer op voorsprong door Salah-Eddine Jaddi. Ondanks een knappe redding van Arts, bleek de rebound te machtig voor de doelman.

Grote achterstand

Ook aan de 3-1 van Melvin de Leeuw ging balverlies aan Horster zijde vooraf. Met een zuiver schot in de hoek bracht hij zijn ploeg op een kansrijke voorsprong. Alsof het niet erger kon bracht Jahaoui de 4-1 op het scorebord na een actie die de oranje-zwarte defensie verraste. De stand werd voor rust wel draaglijker gemaakt door de aansluitingstreffer van Giel Beurskens. Met een hard schot rondde hij de voorzet van Van Kuijck fraai af.

Kansjes

De 4-2 achterstand bij rust ging de bezoekers niet in de koude kleren zitten. De Horstenaren creëerden kansen om de achterstand te verkleinen. Zo werd een gevaarlijk schot van Rijkers gepareerd en konden Giel Beurskens (3x) en Driessen hun inzet niet genoeg kracht geven. De ingevallen doelman Van Rens moest ook enkele keren in actie komen om de achterstand niet groter te laten worden. Het geroutineerde Halsteren bleef relatief makkelijk overeind en wist het ijverige Wittenhorst van grote kansen af te houden.

Genadeklap

Vijf minuten voor tijd voorkwam de lat in eerste instantie een nog grotere achterstand, maar in de daaropvolgende aanval kopte Jeroen Beerendonk alsnog de 5-2 tegen de touwen. Wittenhorst kwam duidelijk tekort tegen deze geroutineerde, degelijke en makkelijker combinerende tegenstander.

Spannende weken

Door de overwinning van concurrent Unitas '30 op bezoek bij HVCH (1-3) scheidt alleen het doelsaldo Wittenhorst nog van de nacompetitie. Met wedstrijden tegen EVV (a.s. zondag), UDI '19 en Venray voor de boeg, wordt het een hels karwei om de nacompetitie te ontlopen.