Wittenhorst

Zoeken | Contact

Vrijwillige(r) Vraag(t) Rubriek: Katja Cox

Vrijwillige(r) Vraag(t) Rubriek: Katja Cox

18 april 2024

Een nieuwe editie, een nieuwe kennismaking met een vrijwilliger. Dit keer staat Katja Cox centraal. Katja is binnen onze vereniging actief als coach bij de JO11-4. Katja werd eerder door Liesa Flinsenberg genomineerd voor de 'Vrijwillige(r) Vraag(t) Rubriek'.  Benieuwd wat Katja's mooiste moment binnen Wittenhorst is en waarom ze gestart is als vrijwilliger? Lees dan snel verder! 

Warming-up

  • Naam: Katja Cox
  • Leeftijd: 45
  • Vrijwilligersfunctie(s): jeugdleider
  • Actief als vrijwilliger sinds: 2019

1. Wat houdt jouw vrijwilligersfunctie precies in? 

Op de zaterdag begeleid en coach ik samen met Bart en Roy de jongens en meiden van JO11-4. 

2. Waarom ben je gestart als vrijwilliger?  

Mijn jongste zoon Bart begon met voetballen en toen kwam corona. Hierdoor konden de vaste trainers/leiders van de mini-F de groep niet begeleiden en toen ben ik gestart als vrijwilliger. 

3. Wat levert vrijwilliger zijn van Wittenhorst jou op?  

Ik vind het ontzettend leuk om de kinderen te zien groeien en ontwikkelen, als persoon en ook voetballend. Het is altijd leuk om op zaterdagochtend even bij te praten met de andere leiders, spelers en ouders. 

4. Hoe zou jij Wittenhorst in drie woorden omschrijven? 

Plek Voor Iedereen

5. Zijn er zaken die jij als vrijwilliger graag anders zou zien? 

Vele handen maken licht werk! Een kleine taak als vrijwilliger kan een groot verschil maken. 

6. Wat is het mooiste moment dat jij als vrijwilliger hebt meegemaakt? 

Dat is zonder twijfel het kampioenschap met de JO11-4 dit seizoen. Na de promotie in periode 2, hebben we in periode 3 de titel binnengehaald. Ik ben vooral trots op het doorzettingsvermogen van de spelers.

7. Wat doe je in het dagelijks leven? 

Ik werk als medewerker backoffice bij Arco Solutions. Ik houd me bezig met facilitaire zaken en verzorg de zakenreizen voor de collega’s. 

8. Waar houd jij je, naast je rol als vrijwilliger, graag mee bezig in je vrije tijd? 

In mijn vrije tijd doe ik hardlopen en bootcamp. 

9. Wat weten heel weinig mensen over jou, maar wil je best met ze delen? 

Als er in mijn jeugd meisjesvoetbal was geweest, had ik daar vast en zeker voor gekozen.

10. Katja, van Liesa Flinsenberg (die aan bod kwam in de vorige editie), kreeg jij de volgende bonusvraag: Katja, je traint/leidt al een aantal jaren een team ontzettend goed. Wat zou je tegen andere moeders willen zeggen die twijfelen of ze dit wel kunnen? 

Het maakt niet uit of je wel of niet kunt voetballen. Vanuit Wittenhorst krijg je ondersteuning als het gaat om trainingsinhoud, je kunt alle oefeningen vinden in de VTON-app. De training kun je samen met een andere ouder of jeugdtrainer geven. En mocht je willen, dan zijn er bijeenkomsten waar je je kennis bij kan spijkeren (pedagogisch en/of voetbaltechnisch). Het is leuk om een team te smeden en de spelers en speelsters te zien groeien. 

11. Aan wie leg jij de volgende reeks met vragen voor? 

Wendy van Otterdijk

Onderdeel van de 'Vrijwillige(r) Vraag(t) Rubriek is dat, naast het nomineren van de volgende vrijwilliger, er ook een nieuwe vraag toegevoegd wordt aan de rubriek. Daarmee krijgt de vrijwilliger de mogelijkheid om zijn of haar opvolger van deze rubriek een vraag te laten beantwoorden waar de vrijwilliger van deze editie heel erg benieuwd naar is. 

12. Katja, welke bonusvraag zou jij graag voorleggen aan Wendy? Wendy, je eerste seizoen als lid van de vrijwilligerscommissie was je onder andere betrokken bij de attenties voor de vrijwilligers, maar ook bij de receptie van Prins Bart en de optochtdeelname. Hoe ga je je eigen ervaringen als vrijwilliger afgelopen seizoen inzetten voor je taken binnen de vrijwilligerscommissie?