Wittenhorst

Zoeken | Contact

Vrijwillige(r) Vraag(t) Rubriek: Marco Driessen

Vrijwillige(r) Vraag(t) Rubriek: Marco Driessen

12 april 2023

Periodiek nomineert een van onze vrijwilligers een andere vrijwilliger uit onze vereniging. In een nieuwe editie van onze rubriek: de 'Vrijwillge(r) Vraag(t) Rubriek' staat Marco Driessen centraal. Marco werd eerder genomineerd door Abdel Ej Jaouani en daarom lees je ditmaal over de hoogtepunten van deze fanatieke jeugdtrainer die bijna iedere dag wel bij Wittenhorst te vinden is. 

Warming-up

  • Naam: Marco Driessen
  • Leeftijd: 28 jaar
  • Vrijwilligersfunctie(s): trainer bij JO12-2 en techniektrainer bij JO9 en JO10.
  • Actief als vrijwilliger sinds:  ik weet niet precies wanneer ik gestart ben, maar ik denk ongeveer 10 jaar geleden.
  • Abdel Ej Jaouani (invuller van de vorige rubriek) wil graag het volgende van jou weten: ‘Marco, wat doe je het liefste? Zelf trainen en voetballen? Of een team trainen doordeweeks/in het weekend? :
    Ik vind het allebei leuk. Zelf voetballen doe ik het liefst. Maar als ik dan een keer geen wedstrijd heb, is het fijn dat ik met mijn team mee kan als trainer. 

1. Wat houdt jouw vrijwilligersfunctie precies in? 

Bij de JO12-2 verzorg ik doordeweeks de trainingen en op zaterdag, als ik niet met mijn eigen team een wedstrijd heb, verzorg ik de warming-up. Ik ben bijna de hele week bij Wittenhorst te vinden: op maandag verzorg ik bij de JO10 techniekoefeningen. Op dinsdag train ik samen met Arjan Duivelshof en Guus Jacobs de JO12-2. Op woensdag verzorg ik in circuitvorm de techniekoefeningen bij de JO9 teams en op donderdag train ik zelf met mijn team (G1).

2. Waarom ben je gestart als vrijwilliger? 

Er was een team dat geen trainer had en hulp nodig had. Ik hoorde dat en heb mijzelf toen aangeboden. Ik vind het leuk om mijn voetbalkennis over te brengen aan jonge spelers. Vooral aan de spelers uit de onderbouw (tot en met de JO12), want deze kinderen luisteren nog net iets beter. 

3. Wat levert vrijwilliger zijn van RKsv Wittenhorst jou op?  

Leuke contacten met spelers. Ik haal er ook veel voldoening uit als spelers beter worden. Plezier hebben met voetbal vind ik belangrijk, maar ook dat er op een serieuze manier gevoetbald wordt. Gezelligheid na afloop in de kantine vind ik ook belangrijk. 

4. Hoe zou jij RKsv Wittenhorst in drie woorden omschrijven? 

Gezelligheid, trots en ambitieus .

5. Zijn er zaken die jij als vrijwilliger graag anders zou zien? 

Voor veel spelers die van JO12 naar JO13 overgaan, is de stap naar het grote veld lastig. Misschien zou er tijdens de tweede seizoenshelft, voordat spelers de overstap maken, al meer geoefend kunnen worden op een groter veld. Zodat de overgang niet zo groot is. 

Daarnaast zouden we als trainers meer tijd mogen stoppen in techniek van spelers en er op jongere leeftijd al mee mogen starten. Later komt de tactiek dan wel. Zowel in de hogere als lagere teams

6. Wat is het mooiste moment dat jij als vrijwilliger hebt meegemaakt? 

De kampioenschappen die ik als trainer met twee jeugdteams behaald heb: met de voormalige E4 en met de JO9-2. Daarnaast vond ik de toernooiwinsten met JO9-2 (bij Sparta ’18) en JO12-2 (bij ZSV) erg mooi om mee te maken. Ook dat we met de JO9-2 de halve finale haalden, blijft me bij ondanks dat we helaas verloren met 5 - 4 van SVH ' 39 (Herkenbosch). Met het G-team ben ik ook al 5 keer kampioen geworden. 

7. Wat doe je in het dagelijks leven? 

Ik sta al 3 jaar bij Liesbeth’s Grand Café in de keuken als afwasser. Van dinsdag t/m vrijdag en om de week ook op zaterdag. Naast afwassen zorg ik ook voor het onderhoud van de koelcel. Ik zorg ervoor dat alles netjes en schoon blijft. 

8. Waar houd jij je, naast je rol als vrijwilliger, graag mee bezig in je vrije tijd? 

Chillen op de bank. Voetbal kijken en dan in het bijzonder wedstrijden van mijn favoriete club: Ajax. 

9. Wat weten heel weinig mensen over jou, maar wil je best met ze delen? 

Mensen die mij goed kennen, weten dit waarschijnlijk wel al: ik ben best wel fanatiek en kan er zelf als trainer soms nog meer van balen als we niet winnen dan de spelers zelf.

10. Marco, aan wie leg jij de volgende reeks met vragen voor?

Xander Hollard (assistent trainer JO13-1)
 

Onderdeel van de 'Vrijwillige(r) Vraag(t) Rubriek is dat, naast het nomineren van de volgende vrijwilliger, er ook een nieuwe vraag toegevoegd wordt aan de rubriek. Daarmee krijgt de vrijwilliger 'vrijwillig' de mogelijkheid om het elftal met vragen compleet te maken en letterlijk zelf een collega-vrijwilliger een vraag naar keuze te laten beantwoorden. 

11. Marco, welke bonusvraag zou jij graag voorleggen aan Xander Hollard? 

Xander, hoe vind jij het bij Wittenhorst en zie jij nog verbeterkansen voor de vereniging?