Wittenhorst in slotfase naar winst

12 november 2016

Op een koud sportpark in Vierlingsbeek voltrok zich een spannende wedstrijd met een tenslotte gekke uitslag. In de beginfase kreeg Volharding een voorsprong middels een afgeslagen corner ineens binnen te schieten. Toen Wittenhorst even later een ongelukkige penalty tegenkreeg en omgezet werd door dezelfde Tim Brouwer stonden de Horstenaren met dit gegeven erbij te kijken. Alles verliep weer anders als de gedachten waren. Het tij moest gewoon keren, want het veldspel was helemaal niet slecht. Toen Joost van Rensch met een mooie actie de aansluitingstreffer maakte kon de rust gaan beginnen.

Na de pauze kreeg Wittenhorst wederom een licht veldoverwicht Echter kansen kwamen er bijna niet. Pas toen Denny Bongers in het veld werd gebracht kwam er ineens meer snelheid met meer druk, zodat Volharding het moeilijk kreeg.  Eindelijk kon Bart Spreeuwenberg in de 82e min. de gelijkmaker binnentikken. Wittenhorst wilde meer. Nadat aan beide zijden enkele grote kansen werden verprutst kreeg Frank Peeters een mooie steekbal en kon richting doelman oprukken. Met een bekeken pass kwam Wittenhorst op een 2-3 voorsprong. De eindstand ontstond in de blessuretijd. Volharding gaf veel ruimte weg en dit gaf Denny Bongers de mogelijkheid om de bal in het lege doel te schieten.

Een belangrijke zege voor Wittenhorst dat werd behaald door niet op te geven en de mogelijkheden te benutten.

Overige uitslagen selectieteams

Wittenhorst 2 kon in Oss tegen OSS'20 geen punt halen. Het werd tenslotte een 3-1 nederlaag.

Het vrouwenstem verloor met 5-1 in en tegen Brevendua. De nederlaag viel te ruim uit.

Jo19-1
Vandaag speelden we thuis tegen Volharding. Eerste 20 minuten een beter combinerend Volharding, maar daarna kreeg Wittenhorst meer grip op de tegenstander. In de 38e minuut een vrije trap voor Wittenhorst. Waar iedereen een voorzet verwachtte schoot Luc de bal onverwacht aan de eerste paal binnen, 1-0. In de 43e minuut weer een actie van Luc wat eindigde met een schot, gepareerd door de keeper viel de bal echter voor de voeten van Charlie die van dichtbij binnen kon schuiven.
Rust, 2-0.
In de 2e helft een agressiever Volharding wat op jacht ging naar de aansluitingstreffer. Die kwam er al vrij snel. In de 56e minuut een bal van links die binnen gewerkt kon worden. 2-1. We moesten steeds verder terug en raakten op het middenveld de weg een beetje kwijt. Dit resulteerde dan ook niet onverwacht in de 2-2. Een enkele keer kwamen we er nog uit maar konden geen vuist meer maken.