DOMINIQUE JANSSEN IS EUROPEES KAMPIOEN!

6 augustus 2017

Dominique Janssen en haar teamgenoten hebben het geflikt: Het Nederlands vrouwenelftal is Europees kampioen! In een zinderende finale werd tegenstander Denemarken met 4-2 verslagen.

Al snel ontvouwde zich een werkelijk spektakelstuk. Na een overtreding van Kika van Es in het eigen strafschopgebied, kregen de Deense een penalty welke werd benut door spits Nadia Nadim. Lang kon de tegenstander niet genieten van de voorsprong: na een perfecte dieptebal van Jackie Groenen op Shanice van de Sanden, volgde een perfecte voorzet op Vivianne Miedema: 1-1 na tien minuten voetballen.

Nederland nam vervolgens het heft in handen en had het betere van het spel. Vlak voor het half uur creëerde Lieke Martens ruimte voor zichzelf, kapte een tegenstander uit, schoof de bal prachtig in de rechterbenedenhoek en bracht de Oranje Leeuwinnen zo op een 2-1 voorsprong.

Vervolgens beet Denemarken van zich af: ze namen het spel over en Nederland werd teruggedrongen. In de 33e minuut creëerde aanvoerster Pernille Harder ruimte voor zichzelf: ze snelde vanaf rechts naar binnen en liet met een prachtige knal Sari van Veenendaal kansloos: 2-2.

In het vervolg van de eerste helft waren de Denen beter en kwam Nederland nauwelijks meer tot kansen. Omdat Denemarken haar kansjes onbenut liet, werd de spectaculaire eerste helft afgesloten met een 2-2 ruststand.

Vijf minuten na rust verdienden de Leeuwinnen een vrije trap op 22 meter van het doel. Keepster Lykke Petersen stapte de verkeerde kant op en aanvoerster Sherida Spitse plaatste de bal tussen veel speelster door beheerst in de rechterbenedenhoek: 3-2. Vlak hierna kon de geblesseerde Desiree van Lunteren niet verder, waardoor Dominique Janssen haar opwachting mocht maken in haar tweede Europese finale!

Na ruim een uur spelen kreeg Vivianne Miedema een opgelegde kans voor de 4-2, zij het niet dat de Deense keeper zich goed voor de bal gooide. Aan de andere kant ontstond er ook een dot van een kans voor de 3-3.

Vlak voor tijd kapte Vivianne Miedema haar tegenstander uit en met een hard schot verschalkte ze keepster Petersen in de linkerbenedenhoek: 4-2. Hiermee werd de Europese titel een feit.

RKsv Wittenhorst wenst Dominique, teamgenoten en staf van harte gefeliciteerd met het bereiken van de Europese titel. Wij zijn trots dat we kunnen zeggen dat we een Europees kampioen hebben opgeleid!