Dominique Janssen met Nederlandse vrouwen naar de halve finale!

29 juli 2017

Onder toeziend oog van o.a. voorzitter Ton Hagens, beoogd voorzitter Ron van den Bekerom en wethouder Bob Vostermans, heeft het Nederlands vrouwenelftal de kwartfinale tegen Zweden met 2-0 gewonnen door treffers van Lieke Martens en Vivianne Miedema.

Het begin was voor Zweden: de nummer negen van de wereld begon wat feller en geconcentreerder aan de wedstrijd. In het verloop van de eerste helft nam Nederland (12e op de wereldranglijst) het heft wat meer in handen; het eerste half uur was er verder een zonder al te grote kansen. Na ruim een half uur kreeg Nederland een vrije trap: Lieke Martens plaatste deze strak en hard in de rechter beneden hoek: 1-0.

In de tweede helft probeerde Zweden een gelijkmaker te forceren: verder dan twee schoten (naast en over) kwam de tegenstander niet. Na ruim een uur spelen volgde er een perfecte counter van Nederland: Lieke Martens kreeg op eigen helft de bal aangespeeld, waarna een perfecte crosspass volgde op Shanice van de Sande. Op volle snelheid was zij niet meer bij te houden waarna een breedtepass volgde op Vivianne Miedema, die de bal vrij in kon tikken: 2-0.

In het laatste half uur volgde een bijna 3-0 van Miedema en een afgekeurd doelpunt van Zweden. Nederland kwam verder niet meer in hele grote problemen en plaatste zich hiermee voor de halve finales op donderdag 3 augustus in Enschede. Tegenstander wordt Engeland (vijfde op de wereldranglijst) of Frankrijk (derde).

RKsv Wittenhorst wenst Dominique, haar teamgenoten en staf van harte gefeliciteerd en alvast veel succes met de voorbereiding op de halve finale!