Drie punten voor onze JO19-1

11 maart 2024

Op zaterdag 9 maart haalde de 19-1 de volle buit binnen tegen RKDVC in Drunen. Door een zakelijke 0-2 overwinning. blijft het team volop meedoen om de eerste plek in de derde divisie.

In de eerste helft gebeurde er niet heel veel. Het was over en weer aftasten en vaak was het spel slordig. De slechte grasmat was hier mede debet aan. We voelden wel dat deze tegenstander te kloppen was. Hoogtepunt in de eerste helft was een schot van RKDVC op de lat. Trainer Jerino zette in de rust het team op scherp en ook tactische wijzigingen waren noodzakelijk.

In de tweede helft werd vervolgens meer de diepte gezocht op de flanken bij de tegenstander. Daar lag namelijk de eerste helft de ruimte. En met succes. Meer beleving, beter voetbal en ook kansen voor onze 19-1. Na een kwartier voetballen in tweede helft zorgde een lange bal van keeper Jonathan, verlengd door Kayeal, er voor dat Gabor 1 op 1 kwam te staan tegenover de keeper van RKDVC: 0-1! En tien minuten later was het weer raak voor Gabor. Uit een voorzet van Sven kopte hij strak binnen! Na deze treffer nam ons team gas terug en werd het initiatief aan de tegenstander gelaten. Dit resulteerde voor hen nog in een paar kansjes (schoten) maar Jonathan bleef alert. Op het einde namen de frustraties bij de tegenstander toe, met een terechte rode kaart helaas tot gevolg.

Volgende week staat er een kraker op het programma. Dan speelt JO19-1 in Horst tegen de huidige nummer 1, Dongen.