Goed begin voor JO19-1

6 februari 2024

Onze 19-1 pakte zaterdag de volle buit in de eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie in de 3e divisie, thuis tegen Valkenswaard. Het werd 5-0, maar de score had hoger kunnen uitvallen met onder meer een gemiste penalty.

Desondanks moest onze 19-1 in de eerste helft vol aan de bak. Door vroeg druk te (blijven) zetten en vaak de ruimte diep te zoeken, creĆ«erde de thuisploeg enkele (mooie) kansen in de eerste helft. Echter bleef het qua doelpunten beperkt tot 2. De tegenstander was een enkel moment gevaarlijk geweest voor de goal van Wittenhorst.

Valkenswaard begon daarom nog met de nodige hoop aan de 2e helft. Deze hoop verdween snel genoeg toen Mika met een mooi bekeken schot van afstand de 3-0 maakte. Hiermee was de wedstrijd dan zo goed als gespeeld. De beleving bij de tegenstander was weg, maar onze 19-1 bleef hetzelfde concept spelen als in de eerste helft. Dit resulteerde nog in een paar uitgespeelde kansen waarvan er 2 daadwerkelijk doel troffen en achterin bleef de focus behouden.