Wittenhorst

Zoeken | Contact

Samen sterk: Het succes van Vrienden van Wittenhorst

Samen sterk: Het succes van Vrienden van Wittenhorst

9 mei 2024

Aan het begin van dit jaar lanceerde bij onze club de 'Vrienden van Wittenhorst'. Binnen enkele maanden is dit initiatief uitgegroeid tot een groot succes met meer dan zeventig leden die de club steunen op een laagdrempelige en toegankelijke manier. Afgelopen week schreven De Limburger en NU Horst aan de Maas ook al over dit succes. 

Een speciale commissie werd opgericht, bestaande uit vier personen (Mike van Hoenselaar, Fer Kleuskens, Gé Peeters en Ben Verheijen). Al snel volgden al zeventig aanmeldingen. Van grootouders tot oud Wittenhorst-spelers, waarbij het hart klopt voor oranje-zwart. Voor 100 euro per jaar kan je lid worden, waarbij het geld gebruikt wordt om diverse projecten binnen de club te financieren. Fer geeft aan: "Met het bedrag dat wordt opgehaald worden zaken bekostigd binnen de club. Er zijn uiteraard altijd heel veel ideeën binnen een club als Wittenhorst, die niet altijd waargemaakt kunnen worden. Dat is ook begrijpelijk; met dit initiatief hopen we juist die ideeën die al een tijdje liggen of waar vrijwilligers mee rondlopen wél te kunnen verwezenlijken." 

Deze ideeën, vaak voorgesteld door vrijwilligers en leden, worden jaarlijks beoordeeld tijdens een speciaal georganiseerde vriendenavond. Tijdens deze avond bepalen de vrienden en vriendinnen, en niet het bestuur, hoe het budget besteed wordt. Dit jaar is gekozen om te investeren in activiteiten voor de jeugd.  "Het is fraai te zien dat er al veel verschillende ideeën zijn geopperd, uiteenlopend van een kleine mobiele tribune, een Teq One tafel tot een EHBO-cursus voor het jeugdkader." vertelt Gé enthousiast.

Mike benadrukt de kracht van het initiatief: "Iedereen doet mee vanuit een gezamenlijke waarde en draagt graag zijn steentje bij. Daarom hebben we het ook een vriendengroep genoemd, we hebben er verder geen baat bij, zoals een sponsor dat vaak wel zoekt." Dit heeft al veel positieve reacties opgeleverd en de droom om honderd vrienden te bereiken lijkt al binnen handbereik.

We zijn erg benieuwd welke projecten de meeste stemmen zullen krijgen. De eerste 'vriendenavond' is 24 mei aanstaande. Je kan uiteraard nog steeds vriend(in) worden