Verlijsdonk en Arts redden Wittenhorst

15 januari 2024

Wittenhorst 1 is geplaatst voor de laatste zestien van de beker. In een weekend waarin D'n Dreumel oranje-zwart kleurt met prinsen Bart Joosten en Devin Verrijth, wist het vlaggenschip met pijn en moeite te winnen van 1e klasser Someren: 3-2. In de volgende ronde treedt ons eerste elftal aan tegen DAW uit Schaijk.

Nadat beide ploegen in het openingskwartier een kansje kregen, opende de thuisploeg de score. Na wat gerommel over en weer in de zestien van Someren, kwam de bal terecht voor spits Spreeuwenberg, die dankbaar gebruik maakte van dit buitenkansje en de openingstreffer voor zijn rekening nam.

Vlak voor het half uur wist Tim v.d. Boomen met een hard schot doelman Arts te passeren en zo kwamen de Brabanders op gelijke hoogte. Slechts drie minuten later stonden de Horstenaren alweer op voorsprong: een corner van Joost van Rensch werd door Verlijsdonk knap binnengekopt: 2-1. De middenvelder lijkt hier inmiddels een patent op te hebben.

Vlak voor rust konden de Brabanders wel erg gemakkelijk door de achterhoede breken en Koen de Louw tekende voor de gelijkmaker. Met een 2-2 stand zochten beide ploegen de catacomben op.

Over de tweede helft kunnen we eigenlijk erg kort zijn. Het was koud, het begon flink te sneeuwen en het veldspel leverde geen warme tenen op. Beide ploegen wisten weinig te creƫren en op het veld was er te weinig leven in de brouwerij om er een leuk tweede bedrijf van te maken.

Someren had misschien zelfs wel moeten winnen, getuige twee flinke kansen die doelman Arts knap wist te pareren. Pal voor de blessuretijd was daar dan toch weer Daan Verlijsdonk, die met een zondagsschot van zo'n 25 meter via beide palen de spectaculaire 3-2 op het scorebord zette. Waar strafschoppen op de loer lagen, wist de middenvelder dit alsnog te voorkomen.