Wittenhorst

Zoeken | Contact

Voorbeschouwing selectieteams

Voorbeschouwing selectieteams

3 april 2019

Wittenhorst JO19-1: een zaterdag zoals alle andere?
Met nog zes wedstrijden voor de boeg ziet de wereld er voor de mannen van Wittenhorst JO19-1 rooskleurig uit. De cijfers zijn dan ook om van te smullen: zestien gespeeld, vijftien gewonnen. De laatste tien wedstrijden werden allemaal in winst omgezet, waarbij ook beide periodetitels een prooi waren voor de oranjehemden. Tenslotte produceerden de Horstenaren tot dusver maar liefst 62 doelpunten. Maar we kennen allemaal de spreekwoorden “Een vertrekkend schip is nog niet aangekomen” en “Je moet de dag niet prijzen voor het avond is”. Oftewel: de marge van zeven punten ten opzichte van Dommelen geeft geen garantie. Deze garantie komt wel dichter in de buurt wanneer aankomende zaterdag wordt gewonnen in Veldhoven, waar nummer vijf RKVVO de gastheer is. De Brabanders lijken een ‘alles of niets’ ploeg: in zestien wedstrijden werd zeven keer gewonnen, maar ook zeven keer verloren. In december vorig jaar won de ploeg van trainer Richard Kleuskens met 3-0 van de thuisploeg. Een scenario waar we nu zeker voor zouden tekenen.

Wittenhorst JO17-1: revanche na late nederlaag
Hoe anders ziet de wereld eruit voor de staf en spelers van Wittenhorst JO17-1. Na vier ongeslagen zaterdagen, moest twee weken geleden een bittere pil worden geslikt in Best (2-1). Met een voorlopig negende plek en slechts twee punten boven de gevreesde rode streep, worden het spannende weken. Het gevoel van revanche zal groot zijn, maar met een thuiswedstrijd tegen sv Venray in het vooruitzicht, zal de motivatie hoe dan ook hoog liggen. Daarnaast heeft de ploeg van Kevin van den Berg nog een appeltje te schillen met de Venraynaren: hoewel in de beker en in de eerdere competitiewedstrijd bleek dat de Horstenaren lang meededen voor een overwinning, werd er tweemaal met 5-2 verloren. De bezoekers, onder leiding van Abe Stiphout, staan keurig derde in de Vierde Divisie en hoeven zich nergens zorgen over te maken. De wedstrijd, die ongetwijfeld spektakel zal gaan bieden, begint om 15.00 uur.

Wittenhorst JO17-2: vier op een rij?
Met drie overwinningen op een rij speelden de mannen van Wittenhorst JO17-2 zich onlangs veilig in de Hoofdklasse. Meestal betekent dit dat een ploeg dan (nog) vrijer kan gaan spelen en het voetbal de boventoon voert. Laten we hopen dat de ploeg van trainer Kevin Koolhof dit aanstaande zaterdag op de mat kan leggen tegen Volharding/Sambeek JO17-1, dat zich met een vijfde plaats keurig nestelt in de middenmoot van de Hoofdklasse. Menig supporter zal zich de editie in Vierlingsbeek nog herinneren (5-1), waar de Horstenaren in de eerste helft de kansen aaneenregen, maar vergaten de trekker over te halen. De Brabanders sloegen vervolgens genadeloos toe. De kans op eerherstel begint om 13.15 uur op Sportpark Ter Horst.

Wittenhorst JO15-1: als titelfavoriet de laatste vijf wedstrijden tegemoet?
De kraker der krakers staat dit weekend op naam van Wittenhorst JO15-1. De ploeg van trainer Ken Peeters gaat op bezoek bij koploper en concurrent Unitas ’59, dat slechts één puntje meer heeft na zestien gespeelde wedstrijden. Waar de Horstenaren inmiddels ongeslagen zijn sinds 8 december, speelden de Eindhovenaren hun laatste twee wedstrijden gelijk (2-2). Beide ploegen zijn in staat om mooie wedstrijden op de mat te leggen, afgewisseld met hier en daar onverwachts puntverlies. De vorige editie, gespeeld op 1 december in Horst, werd een prooi voor de oranjehemden na een treffer van spits Katolo (1-0). Wat de uitslag van deze topper ook mag worden, er zijn hierna nog vijf wedstrijden te spelen en met nummer drie Scharn op het vinkentouw, ligt de titelstrijd nog volledig open. Laten we hopen dat het spreekwoord “Wanneer twee honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen”, geen werkelijkheid gaat worden.

Wittenhorst JO14-1: de weg omhoog is ingezet
Twee opeenvolgende zeges in de Hoofdklasse werden afgelopen zaterdag opgevolgd door een nipte bekernederlaag op bezoek bij sv Laar JO15-1. Het vertrouwen dat de jongens van de JO14-1 dit seizoen hebben opgedaan, moet worden meegenomen naar Cuijk, waar de plaatselijke JVC de ploeg van trainer Willem-Jan van Rens ontvangt. Beide ploegen kennen elkaar al van eerder dit seizoen: in november wonnen de Horstenaren spectaculair met 5-3 van de Brabanders. Waar het verschil in het najaar uiteindelijk tien punten bleek, bewaren de oranjehemden nu een voorsprong van twee punten op de thuisploeg. Bij een derde competitiezege op een rij worden de onderste regionen verlaten en kan er stiekem weer omhoog gekeken worden.

Wittenhorst JO13-1: overwinning broodnodig voor handhaving
De dames en heren van Wittenhorst JO13-1 ontvangen aanstaande zaterdag in alle vroegte de bezoekers van NWC uit Asten. De Brabanders hebben zeven punten meer dan de Horstenaren (21 om 14) en staan dan ook keurig met een zevende plek in de middenmoot. Hoewel de oranjehemden momenteel voorlaatste staan (wat degradatie zou betekenen), gaat het de laatste periode best goed. Zo werd er ruim gewonnen van Oirschot, gelijkgespeeld tegen Bekkerveld en nipt verloren van hoogvliegers Scharn en Nuenen. In de laatste zes wedstrijden zal er toch echt hier en daar een overwinning of puntje moeten worden gepakt om lijfsbehoud in de Derde Divisie te verzekeren. Het duel, onder leiding van scheidsrechter J. van den Boogaard, staat gepland voor 10.00 uur op Sportpark Ter Horst.

Wittenhorst JO12-1: voortborduren op sterke verdediging 
De staf en jongens van Wittenhorst JO12-1 hebben twee opties: 1. Een hotelovernachting boeken voor de vrijdagnacht. 2. Zaterdagochtend in alle vroegte aanrijden. Waarschijnlijk wordt het optie 2. Al om 10.30 uur wordt namelijk in Eindhoven het startsignaal gegeven voor de uitwedstrijd tegen DBS. De thuisploeg behaalde tien punten uit vier wedstrijden en lijkt een kanshebber te worden voor de bovenste plekken. De Horstenaren wisten twee weken geleden Margriet op een brilstand te houden en zullen hopen dit in de Lichtstad op z'n minst te evenaren. Beide ploegen troffen elkaar eerder dit seizoen ook al: in november verloren de oranjehemden het thuisduel met 1-3. Op naar revanche!

Uitgelicht:

  • Wittenhorst JO17-3, dat nog ongeslagen is en volop meedoet voor het kampioenschap in de 3e klasse, ontvangt om 15.20 uur het nog puntloze Hegelsom JO17-1.
  • Thuis tegen Volharding/Sambeek JO17-3 hoopt onze JO17-5 op hun eerste zege van het voorjaar. De wedstrijd begint om 14.30 uur.
  • Het nog ongeslagen Wittenhorst JO13-3 gaat als koploper op bezoek bij United/BVV JO13-3. Hopelijk brengt deze mini-derby de zesde zege op een rij.