Wittenhorst

Zoeken | Contact

Nieuwjaarsreceptie en toespraak 2024

Nieuwjaarsreceptie en toespraak 2024

10 januari 2024

Afgelopen zaterdag, vond traditiegetrouw de nieuwjaarsreceptie 2024 plaats. De activiteitencommissie heeft wederom groots uitgepakt om hier een gezellige avond van te maken. Veel leden hebben elkaar getroffen en samen een mooi feestje gebouwd. Bekijk ook de foto's onderaan de pagina.

Vanzelfsprekend was er ook het woord aan voorzitter Bart Joosten die met ons terugblikte op het sportief mooie en succesvolle 2023, maar ook vooruitblikte naar wat er in 2024 komen gaat. Hieronder volgt een uitgebreide samenvatting van zijn toespraak.

Beste leden, vrijwilligers, sponsoren en overige sportvrienden, 

2023 was sportief gezien een absoluut topjaar. Beide vaandelteams hebben historie geschreven door te promoveren naar de 4e divisie bij de heren en de 1e klasse bij de dames. En naast de standaardteams heeft ook Wittenhorst 8 het kampioenschap binnengehaald en wisten zij de halve finale van de beker te bereiken. Voor alle drie de teams een topprestatie. 

Helaas hebben we dit seizoen ook afscheid moeten nemen van enkele dierbare Wittenhorst leden die ons ontvallen zijn te noemen: Henk Cuppen, Peter Aarts en Nick Aben.

Vooruitstrevend

De club groeit en bloeit; het ledenaantal groeit naar 1.040 leden. En ondanks dat we ieder jaar weer hard moeten werken om vrijwilligers binnen te halen zien we ook hier mooie dingen ontstaan. De vrijwilligerscommissie probeert dat stukje waardering nog meer uit te spreken richting alle vrijwilligers die hun steentje bijdragen. 

Groei brengt ook telkens nieuwe uitdagingen met zich mee. Met de introductie van ‘Taakie’ hopen we meer inzicht te krijgen in de kwaliteiten die we als vereniging in huis hebben. Zodoende kunnen we de vacante posities en werkzaamheden zo goed mogelijk gaan invullen.

Betrokken

Tijdens de vrijwilligersavond hebben we Ger Hesen in het zonnetje mogen zetten met een koninklijke onderscheiding en is Huub Cox uitgeroepen tot erevrijwilliger van 2023. Ook onze parkcommissie ontving de bloemenketting als blijk van waardering voor alles wat ze doen.  Het G-team heeft een prachtige cheque vanuit de Zwaluwen Jeugd Actie ontvangen. Met dit bedrag kunnen ze weer deelnemen aan de Special Olympics.

Verder heeft Wittenhorst 1 in het bijzonder Piet Nabben bedankt voor zijn jarenlang verslaglegging en communicatie voor ons vaandelteam, helaas heeft Piet zijn taken grotendeels moeten neerleggen vanwege zijn gezondheid.

Samenwerken

Ook maatschappelijk timmeren we aan de weg. We hebben afgelopen jaar het tiende traject ‘Fit naar Werk’ afgesloten en zijn momenteel bezig met een pilot van het nieuwe initiatief ‘Vitaal Meedoen’. Dit traject is nog breder opgezet in samenwerking met de gemeente, UWV, Woningbouw en diverse betrokken partijen om de vitaliteit van de Horster gemeenschap een impuls te geven. Verder maakt BSO Zeldenrust gebruik van ons sportpark en biedt hier drie keer per week buitenschoolse opvang aan voor basisschoolkinderen.  

Sportief

Sportief gezien zijn we het nieuwe seizoen goed gestart. Onze dames doen mee voor de top drie. Helaas pakt de samenwerking met GFC/Lottum door een te smalle selectie toch anders uit dan verwacht doordat we vooralsnog geen aansluitend tweede elftal kunnen realiseren. Wel zien we dat een aantal oud-bekenden terugkeren en samen het eerste VR30+ team vormen.  

Ook bij de heren zien we dat deze tak groeit. Met twee teams bij heren 35+ en een derde team in de maak voor komend seizoen, is dit zeker in trek.

Wittenhorst 1 hebben we compleet weten te houden, en met enkele versterkingen zijn we zeer goed van start gegaan in de competitie. We hebben recent een mindere periode gekend, maar hopelijk is het tij gekeerd na de overwinning op Venray.  

Helaas moet het O23 team na de winter een stapje terug doen naar de 4e divisie, maar we zijn er zeker van dat het zich snel weer op en hoger niveau zal melden.

Vertrouwen

Het niveau wat we momenteel spelen met de selectieteams hebben we te danken aan onze goede jeugdopleiding. Het is zaak om dit te blijven continueren. Onze jeugdteams doen het goed, maar bij enkele leeftijdscategorieën zien we toch een duidelijke dip. Dit was ook de reden om de basis weer goed neer te zetten met Joreno aan het roer. Hierdoor hebben we weer meer grip op de onderbouw gekregen en gaan we langzaam de goede richting op en dit geeft vertrouwen voor de toekomst.

De trainerscarrousel heeft ook volop gedraaid. Er is een nieuwe hoofdtrainer in de persoon van Harrie Gommans aangetrokken, O23 gaat ingevuld worden door Joep Konings en voor de dames is de zoektocht naar een nieuwe trainer inmiddels ook gestart. 

Hoofdtrainer Sjoerd van der Coelen. Na twee fantastische jaren, waaronder een kampioenschap en de titel trainer van het jaar verdient hij een stapje hogerop. Helaas is dit vooralsnog niet gelukt. We gaan dit derde seizoen samen tot een goed einde brengen en wellicht zien we elkaar volgend seizoen weer. 

Trots

In het bestuur zijn we blij met aanwinsten William Lensen (Organisatorische Zaken) en Danny van den Berghe (vrijwilligerszaken). 

Eveneens hebben we als club geïnvesteerd in het VTON-systeem waarmee we het voor iedereen makkelijker proberen te maken op gebied van planning, bedenken en uitzetten van trainingen, etc. Alles is met dit systeem al voorbereid en ook spelers zijn te volgen in hun ontwikkeling. Hiermee maken we het allemaal een stapje makkelijker.  

Ook kunnen we benoemen dat de ontwikkelingen voor een eigen krachthonk hier op het sportpark nu snel vorderen. De commissie Health & Performance begint steeds meer vorm te krijgen en we krijgen daadwerkelijk een plan op gebied van blessurepreventie, behandeling, metingen, krachttraining, etc. 

Naast inspanning is er ook ruimte en tijd genoeg voor ontspanning en leuke dingen. We merken dat veel teams meer en graag naar de kantine komen. Een goede sfeer en gezellige derde helft vinden we erg belangrijk. Hulp en ideeën zijn altijd welkom om de kantine nog meer te laten bruisen.

Dankbaar

Ook onze sponsoren zijn we dit jaar weer zeer dankbaar voor hun inzet, bijdrage en vertrouwen in onze club het afgelopen jaar. We kijken uit naar 2024 en alle mooie prestatieve en maatschappelijke uitdagingen die het met zich mee gaat brengen.

Vrienden van Wittenhorst

Vorig jaar zijn tijdens de nieuwjaarsreceptie onze kernwaarden onthult. Tot slot onthullen we dit jaar het nieuwe vrijwilligersinitiatief ‘Vrienden van Wittenhorst’. Samen met een groepje vrijwilligers en het bestuur willen we dit in het leven roepen. De vrienden van Wittenhorst steunen de club op persoonlijke titel met een jaarlijkse bijdrage van € 100,-. Eemaal per jaar wordt er een doel aan dit geldbedrag gekoppeld waarmee we wat extra's kunnen genereren voor de club. Deze vrienden van worden benoemd op een mooi bord dat in de kantine komt te hangen. De opbrengst in jaar 1 zal naar de jeugdafdeling gaan. Waar het precies aan besteed gaat worden zal overlegd worden. Wil jij je hierbij aansluiten als lid, ouders, opa en oma, supporter of wie dan ook, meld je dan aan via de website

Op een mooi en sportief 2024,

Bart Joosten
Voorzitter