Wittenhorst 1 en Juliana '31 delen de punten

12 november 2023

Wittenhorst 1 heeft voor de derde keer dit seizoen de punten moeten delen met de tegenstander. Op bezoek bij Juliana '31 in Malden werd, na een achterstand direct na rust, door een treffer van invaller Spreeuwenberg met 1-1 gelijkgespeeld.

De eerste tien minuten waren voor de bezoekers. Na vijf minuten zorgde een snelle uitbraak via Verkennis en Van Kuijck voor gevaar, maar de bal werd ternauwernood onderschept. Enkele minuten later schoot spits Verkennis voorlangs. Voor het half uur wisten de gastheren twee kansen te creëren. Eerst werd een veelbelovende kans door de Horster verdediging in de kiem gesmoord, waarna ook een uitbraak over meerdere schijven strandde.

Waar trainer Van der Coelen noodgedwongen wisselde (Jenniskens voor de geblesseerd geraakte Peulen), kregen de zwartbroeken nog twee kansen voor rust: Nick Driessen schoot over en Van Kuijck mikte de bal vanaf links net naast het doel. De rust werd derhalve met de brilstand bereikt.

Direct na de rust waren de Gelderlanders bij de les: de vrijgelaten Jop van Lith kon door de verdediging breken en scoorde het eerste doelpunt van de middag: 1-0. Vlak voor het uur wist de thuisploeg bijna de voorsprong uit te breiden, ware het niet dat een inzet over de linkerkant van het veld net voorlangs ging.

Vlak na het uur kwam breekijzer Spreeuwenberg in de ploeg. Hij bewees eerder dit seizoen al zijn meerwaarde voor zijn ploeg. Zou het hij het dit keer weer flikken? In het vervolg wist Van Rens een inzet knap weg te werken en schoot Thomas Loning hoog over.

Met nog een kwartier officiële speeltijd op de klok deed Spreeuwenberg wat hij eerder tegen Dongen ook al deed: met een minieme schietkans tussen vele verdedigers in, schoot hij de bal hoog in het dak van het doel: 1-1. Een spannend slotkwartier brak vervolgens aan.

In deze slotfase wisten de Horstenaren twee keer te scoren; echter werden beide goals afgekeurd (buitenspel en hands). In de absolute slotfase drukten en overheersten de bezoekers. De grootste kans kwam voor Luc van Kuijck: hij werd gelanceerd door Verkennis, maar kopte nipt over.

Het bleef derhalve bij een puntendeling. Wittenhorst slaagde er net niet in de hechte defensie van Juliana '31 te verschalken, maar de winst had er zeker ingezeten. Met vijftien punten uit elf wedstrijden staat het op een keurige zevende plek in de Vierde Divisie. Volgende week wacht de thuiswedstrijd met Halsteren, dat slechts een plek lager staat (vijftien om veertien punten). Deze thuiswedstrijd is onlangs omgedoopt tot Super Sunday