Wittenhorst 2 verliest in Deurne

24 februari 2019

Het begint een beetje saai te worden, maar weer werd er in het Brabantse Deurne een onnodige nederlaag geleden. De oranjemannen van Davy Beerens begonnen erg goed aan de wedstrijd, kregen in de eerste helft maar liefst vier opgelegde kansen, maar verzilverde er geen één.

Dirk Scheres, die een puike wedstrijd speelde, kwam twee keer oog in oog met de doelman van Deurne, maar even zo vaak redde de Brabander uitstekend. Daar tegenover stond geen enkele kans van Deurne, maar zoals zo vaak valt dan toch de goal voor de ploeg die er geen enkele aanspraak op maakt. Een miscommunicatie in de achterhoede was fataal waardoor Wittenhorst uit het niets op achterstand kwam. Een vrije trap van Luc van Kuijck werd knap onschadelijk gemaakt door de Deurnese doelman. Dit had een 1-0 ruststand tot gevolg.

De tweede helft betrof hetzelfde liedje: weer een knullige tegen goal na vijf minuten en het staat 2-0. Wittenhorst bleef er in geloven en koos weer voor de tegenaanval. Maar voordat ze er erg in hadden was het 3-0 en opnieuw op knullige wijze. En nog bleef Wittenhorst er in geloven. Twee minuten later was het Martijn van Ooijen die een corner van Van Kuijck binnenwerkte. Een minuut later was het al 3-2 door een knap doelpunt van Joreno van de Ven. Met nog een half uur op de klok was het geloof helemaal terug.

Alle registers werden open getrokken, Deurne schoot tussendoor in de 62e minuut voor het eerst op doel. Lars Blenckers had tot twee keer toe pech, eenmaal op de paal en een bal op de lat; het zat niet mee. Twee counters later was het Deurne dat de wedstrijd besliste en zo de eindstand van 5-2 op het scorebord liet noteren.