Wittenhorst en Kruisland delen de punten

21 januari 2024

Op een lastig bespeelbaar kunstgrasveld hebben Wittenhorst en hekkensluiter Kruisland zondagmiddag de punten eerlijk verdeeld: 1-1.

De aftrap begon feestelijk met een knappe aanval van prins Bart I en jeugdprins Devin I. Beide heren sprintten vliegensvlug op het doel van Kruisland af. Een verdediger van de gasten probeerde een vroege voorsprong nog te voorkomen, maar een knappe eindsprint van Joosten was ook deze stopper te machtig. Vanwege deze inspanning vreesden enkele supporters voor een blessure bij onze voorzitter, maar ondanks de kou bleven de spieren van de Dreumelprins heel. De 1-0 werd echter door de scheidsrechter niet overgenomen op het scoreformulier.

Nu over naar het daadwerkelijke verslag. De combinatie tussen de prinsen was eigenlijk het enige grote gevaar van Horster kant in de eerste helft. Beide ploegen brachten een matige eerste helft op de mat. Het veld was op sommige plekken (spek)glad; dit hielp niet mee om er een mooi schouwspel van te maken.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de bezoekers, sinds kort getraind door voormalig profvoetballer Gérard de Nooijer. Een harde inzet vloog echter voorlangs. Enkele minuten later was het wel raak: voormalig profvoetballer Fouad Idabdelhay tikte raak: 0-1. Daarna kreeg spits Verkennis uit een vrije trap een opgelegde kans om alsnog de stand gelijk te trekken, maar zijn inzet miste kracht en belandde in de handen van de keeper.

Vlak na rust hadden de bezoekers de voorsprong moeten verdubbelen, maar Idabdelhay wist een reuzekans niet om te zetten in een treffer. Enkele minuten later zeilde een schot van invaller Spreeuwenberg over.

Wittenhorst had in het tweede deel van de tweede helft duidelijk de overhand. Het had meer balbezit, was dreigender en creëerde meer gevaar. Vlak na de kans van Spreeuwenberg knalde middenvelder Verlijsdonk raak met een hard en zuiver schot. 'Verlijs' is de laatste weken duidelijk op schot.

Een kwartier voor tijd vloog een hard schot van Van Kuijck een ruime meter naast. Dit was het teken voor het slotoffensief, waarin de bezoekers er niet meer aan te pas kwamen. Enkele minuten na de kans van Van Kuijck kreeg Spreeuwenberg een opgelegde kans, maar zijn schot werd knap gered.

In de slotfase kreeg de thuisploeg nog een goede kans op het moment dat de doelman ver uit zijn doel was, maar het duurde te lang voordat de trekker werd overgehaald. Beide ploegen moesten genoegen nemen met een puntendeling. Volgende week trekken de mannen van trainer Van der Coelen naar Nuenen, waar eerder dit seizoen met maar liefst 6-0 van werd gewonnen.