Wittenhorst VR1 veerkrachtig ondanks verlies tegen Nuenen

5 maart 2024

Nuenen VR2 begon zondag met 3 dames uit het 1ste team en kwam stormend de kleedkamer uit. Na 2’ scoorde Nuenen al na een individuele actie op de achterlijn. Wittenhorst VR1 had het de eerste helft moeilijk omdat de tegenstander op het middenveld continu in beweging was. In de 40’ scoorde Carin Vissers in de rebound na een kopbal van Neelke Muijsenberg die afgeslagen werd door de keeper. Carin aarzelde niet en schoot de bal rechts in de bovenhoek.

Met 1-1 gingen de oranjehemden de rust in en na de nodige aandacht begonnen Wittenhorst goed aan de 2de helft. De uitploeg nam het initiatief en ze kreeg steeds vaker kansen, maar wist helaas niet te scoren. Nuenen bleef ook gevaarlijk. Bij een paar uitbraken kwam Wittenhorst goed voor de goal, maar scoorde niet. In de 79’ schoot Nuenen op goal, keepster Svea Hutjens wist deze inzet goed te pareren, maar een speelster van Nuenen stond op de juiste plek en kon onverstoord binnen koppen. Na dit doelpunt speelde Nuenen de wedstrijd professioneel uit en wist Wittenhorst geen vuist meer te maken. Eindstand 2-1.

Door het verlies van Beerse Boys zondag zit er tussen de nummer 1 en Wittenhorst maar 5 punten en tussen de nummer 2 (Tilburg) en Wittenhorst maar 3 punten. Komende week heeft de ploeg van coach Richard van Cleef rust en de week erna uit na Woezik uit Wijchen.