B1 verliest finale nacompetitie

11 juni 2016

Het is de B1 helaas niet gelukt om de promotie naar de hoofdklasse af te dwingen tegen Stiphout Vooruit. Beide teams speelden in de competitie al twee keer gelijk tegen elkaar, deze gelijkwaardigheid kwam ook in deze finale, gespeeld op neutraal terrein in Deurne, min of meer tot uiting.  Een licht overwicht voor Wittenhorst in de eerste helft, een penalty waarmee dit overwicht had kunnen worden, beloond werd helaas gemist. In de tweede helft waren de rollen enigszins omgedraaid en ontstond er een overwicht voor Stiphout, dat ook terecht op een voorsprong kwam.  Door echter een weergaloze actie, 5-6 tegenstanders werden weggezet, haalde Luc van Cuijk onmiddellijk zijn gram en schoot binnen de minuut de gelijkmaker in. De wedstrijd liep naar het einde en de verlenging moest uitsluitsel brengen.  Het werd een leeuwen gevecht, er werd ontzettende hard gewerkt, met diverse krampgevallen tot gevolg. Alle wissels werden opgebruikt en in de tweede helft van de verlenging kwam Stiphout door een lucky shot, overigens verdiend, op een 2-1 voorsprong en deze werd niet meer uit handen gegeven. Groot was de teleurstelling voor het team en de leiding, maar hartverwarmend het applaus van de ruim 50 aanwezige Wittenhorst supporters, die hun mondje tijdens de wedstrijd ook regelmatig roerden.  Een prachtige reeks in de nacompetitie met de hoop op meer werd helaas niet beloond met de winst in de finale.