Wittenhorst

| Contact

Ger en Twan opnieuw op podium bij dartavond

29 december 2019

Zoals vuurwerk hoort bij nieuwjaar, horen Ger van Rens en Twan Verbruggen bij het podium van de jaarlijkse dartsavond voor A- en B-jeugd (en leiders) in de kantine. Samen met Danny van den Berghe, Willem-Jan van Rens en Joost van Rensch wonnen zij op vrijdagavond 27 december het toernooi. Het was de derde podiumplek in drie jaar voor Ger en Twan. In de finale won het vijftal van Günther Wilms, Jan Hesen, Arjan Classens en Chris Winkelmolen.

De finale tussen bovenstaande twee teams vormde het slotstuk van het jaarlijkse darttoernooi in de winterstop. Dit jaar deden er 16 teams mee, die na de poulefase alle instroomden in de achtste finale, waarna het knock-outsysteem begon. Vlak na de finale gingen de handen dan ook terecht op elkaar voor de organisatie.

Verslag vanuit de organisatie:

Afgelopen vrijdag 27-dec-2019 vond weer de jaarlijkse dartavond plaats voor JO19 en JO17. Er hadden zich voor deze avond bijna 80 darters opgegeven.

Om ongeveer kwart over 8 kon dan worden gestart met de groepsfase. Het standaard kwartiertje te laat. En vandaag gebeurde iets wat we nog niet eerder hadden meegemaakt. Door de extreem hoge dart kwaliteit liepen we in op het schema. Zelfs zo ver dat we de finale uiteindelijk een half uur eerder konden laten beginnen dan in de planning was vermeld.

In de groepsfase werd weer getracht om zo snel mogelijk 3x 20,19,18,17 en 16 te gooien. Het uitleggen van dit spel blijkt elk jaar toch weer moeilijker dan het lijkt. Ik (René Soons, red.) denk dat de organisatie toch een cursus hiervoor moet gaan volgen. Na de groepsfase begon dan de wedstrijden waarbij de groepswinnaars tegen de nummer 4 van een ander groep moest darten en de nummers 2 tegen de nummers 3. Vanaf nu moest er 301 worden uitgegooid zonder dubbel. Ook nu bleek weer dat het winnen van de groep geen garantie is dat je vervolgens van de nummer laatst van een ander groep ook wint.

Wedstrijd na wedstrijd kwamen we korter bij de finale terwijl ook de verliezers steeds verder gingen om te bepalen wie er uiteindelijk laatste zou worden. Bij de halve finales aangekomen bleek toch weer dat de leiders sterk vertegenwoordigd waren. Zo blijkt dat darten toch echt een kroegsport is waarbij de oudgedienden in het voordeel zijn ten opzichte van de aanstormende jeugd. In de finale stonden dan uiteindelijk twee teams bestaande uit uitsluitend alleen leiders.

In de finale was het doel om zo snel mogelijk 501 uit te gooien en ook nog met dubbel uit. De finale werd tevens voorzien van live commentaar. Dit was ook wel nodig want het werd een bizar langslepende finale. Zeker tegen het einde waarbij de finalisten telkens trachten om de dubbel uit te gooien. De keren dat “no score” vermeld moest worden waren niet meer te tellen. De spanning steeg tot een absoluut hoogte punt. Het team bestaande uit Willem-Jan van Rens, Danny van den Berghe, Joost van Rensch, Twan Verbruggen en Ger van Rens wist uiteindelijk te winnen door op een 1 te gooien en dubbel 1.

Aansluitend aan de finale werden dan de felbegeerde prijzen (de Hart van Horst tegoedbonnen) uitgedeeld aan de vier beste teams.
We willen iedereen bedanken voor de inzet en deelname aan deze toch weer geslaagde avond. En volgend jaar hopen we weer op een groot deelnemersveld.