Wittenhorst

Zoeken | Contact

Jeugdexponent Zanders zwaait af bij Wittenhorst

Jeugdexponent Zanders zwaait af bij Wittenhorst

4 augustus 2021

Zoals bekend vond er deze zomer een transformatie plaats binnen de selectie van Wittenhorst. Van de vertrokken spelers springen met name Rob Zanders en Daan Verlijsdonk in het oog, wegens hun lange en trouwe dienstverband aan ons eerste elftal.

Zanders (28) doorliep de volledige jeugdopleiding op Sportpark Ter Horst en speelde zo'n tien jaar in ons eerste elftal. Hij promoveerde met een talentvolle lichting jeugdspelers naar de 1e klasse en het vlaggenschip speelt hier tot op de dag van vandaag nog steeds. Volgens de statistieken scoorde de snelle aanvaller ruim vijftig officiële doelpunten in het oranje-zwart en daarmee staat hij in ieder geval op het podium van doelpuntenmakers in het eerste elftal. Hoewel de inmiddels in Hoogeloon wonende Zanders de laatste seizoenen met fikse blessures kampte, vocht hij zich meerdere malen terug en speelde hij o.a. een halve finale én bekerfinale tegen respectievelijk Groene Ster en Gemert. 

Inmiddels woont hij met zijn vriendin Vivian in Brabant en gaat hij, mits hij fit geraakt, voetballen in de derde klasse bij vv Hoogeloon. RKsv Wittenhorst wenst Rob hierbij heel veel succes. We hopen dat je nog enkele jaren met veel plezier het blauw van vv Hoogeloon mag dragen en zien je graag terugkomen op ons prachtige sportpark. Rob, bedankt voor al het moois wat je ons deze seizoenen hebt gebracht! 

Naast Zanders vertrok ook Daan Verlijsdonk. De middenvelder speelt inmiddels bij Juliana '31 in Malden en gaat bij de hoofdklasser opnieuw samenwerken met voormalig Wittenhorst-trainer Ton Kosterman. Een stap hogerop voor de voormalig jeugdspeler van VVV-Venlo, die in  2014 neerstreek op Sportpark Ter Horst en zich onder de vleugels van Jan Lauers ontwikkelde tot een onbetwiste kracht op het middenveld van de Horstenaren. In de afgelopen zeven seizoenen speelde ons eerste elftal met Verlijsdonk in de gelederen steevast in eerste klasse en behaalde men dus zowel de halve finale als de finale van de districtsbeker. De in Meterik opgegroeide Verlijsdonk liet in de afgelopen zeven seizoenen zien een neusje voor de goal te hebben en pikte dan ook regelmatig zijn goaltje mee. 

RKsv Wittenhorst wenst Daan heel veel succes met de mooie uitdaging en de stap hogerop bij hoofdklasser Juliana. We hopen je nog vaak terug te zien op Sportpark Ter Horst. Daan, bedankt voor bewezen diensten!

De vorige zomer teruggekeerde Frank Peeters en Michiel Hanssen kozen ervoor om samen terug te keren bij vv Baarlo, waar de eveneens teruggekeerde Denny Bongers in zijn woonplaats Hegelsom gaat voetballen. Na twee seizoenen Wittenhorst kozen Jaap Omvlee, Jeffrey Rijkers en Tom Spreeuwenberg ervoor elders hun heil te zoeken. RKsv Wittenhorst bedankt jullie voor de bijdrage in het/de afgelopen seizoen(en)!