JO19-1 en JO17-1 naar volgende ronde

16 december 2019

Makkelijk ging het zeker niet, maar gelukt is het wel: Wittenhorst JO19-1 versloeg op eigen veld afgelopen zaterdag Hoofdklasser EVV uit Echt en plaatste zich hiermee voor de volgende  ronde van de beker. De bezoekers hadden dit seizoen iedere wedstrijd gewonnen en werden glansrijk kampioen in de Hoofdklasse. Dat ze de Horstenaren flink weerstand boden, was dan ook geen verrassing. De oranjehemden kwamen in de eerste helft op voorsprong na een rake vrije trap van Nick Driessen. Onze provinciegenoot kwam in de tweede helft echter op gelijke hoogte, waarna penalty's moesten beslissen welke ploeg zich mocht gaan melden in de volgende ronde. Keeper Ravi Arts besliste met zijn rake penalty uiteindelijk de wedstrijd. De ploeg van trainer Kleuskens heeft nu een paar weken vrij en kan zich nog gaan verheugen op een drukke tweede seizoenshelft.

Ook Wittenhorst JO17-1 mag zich melden in de volgende ronde van de beker na een simpele 0-2 zege op bezoek bij streekgenoot Sparta '18/Kronenberg JO17-1. De ploeg van trainer Ken Peeters kwam eigenlijk niet in de problemen en kon de overwinning vrij gemakkelijk naar zich toe trekken. De Horstenaren zullen nu in spanning de indeling van de Hoofdklasse afwachten, waarin men mogelijk, maar onwaarschijnlijk, ingedeeld kan worden bij onze JO16-1, dat zich eveneens knap plaatste voor de kampioenspoule van de Hoofdklasse.

Wat verder opviel:

• De eerste overwinning voor Wittenhorst MO19-1 tegen MVC '19 MO19-1: 3-1. Gefeliciteerd!
  • Mooie overwinningen voor de JO17-3 (4-1 tegen FCV Venlo) en JO17-4 (4-1 tegen Sporting ST/SVEB).