Wittenhorst

| Contact

Landskampioenen slaan hun tenten op in Horst

11 juli 2019

Betaald voetbalclubs Macabbi Tel Aviv, STVV Sint-Truiden, VVV-Venlo, KRC Genk en PAOK Saloniki slaan deze zomer hun tenten op bij het Parkhotel en bereiden zich op Sportpark Ter Horst voor op het nieuwe voetbalseizoen.

Als eerste is het de beurt aan de Israëliërs, 22-voudig landskampioen. Afgelopen seizoen eindigde de ploeg maar liefst 31 punten boven de nummer twee. Vanaf woensdag 19 juni verblijven de bezoekers in het Parkhotel en zullen zij op ons sportpark de nodige trainingen afwerken. Op 30 juni zijn ze weer huiswaarts vertrokken. 

Op zaterdag 29 juni nestelde de Belgische profclub STVV Sint-Truiden zich in Horst. Tot en met 6 juli zal de ploeg van trainer Marc Brys, die afgelopen seizoen verdienstelijk als zevende eindigde op het hoogste niveau, haar trainingen afwerken op Sporpark Ter Horst. Op dinsdag 2 juli oefenen de Belgen tegen Maccabi Haifa. Deze wedstrijd start om 18.00 uur op Sportpark Ter Horst. Over trainingstijden is nog niets bekendgemaakt. 

Net als vorig jaar zal VVV-Venlo zich in Horst gaan voorbereiden op een nieuw, spannend seizoen in de Eredivisie. De Venlonaren, die sinds kort onder leiding staan van Robert Maaskant, verblijven van 1 t/m 6 juli in Horst en spelen ook twee oefenwedstrijden op het hoofdveld van Wittenhorst. Op 5 juli spelen de geelhemden om 18.30 uur tegen STVV, terwijl op 12 juli de Belgische club Eupen de tegenstander is op Sportpark Ter Horst. We kunnen inmiddels melden dat de Eredivisionist dagelijks zal trainen vanaf 10.30 uur. 

De Belgische landskampioen KRC Genk is de volgende club in het rijtje. De deelnemer aan de Champions League verblijft van 8 t/m 14 juli in het Parkhotel en zal in deze week enkele trainingen afwerken op de goed onderhouden grasvelden van ons prachtige sportpark. De Belgen zullen de meeste trainingen in de ochtend afwerken.

De laatste club in het rijtje landskampioen is de Griekse topclub PAOK Saloniki. Voor het eerst sinds ruim dertig jaar pakten de Grieken weer eens de landstitel. Ook afgelopen seizoen sloegen de bezoekers hun tenten al op in Horst. Wellicht dat ze bijgelovig zijn? Je kunt in ieder geval van 17 t/m 28 juli trainingen volgen van de aanstaande Champions League deelnemer. We verwachten binnenkort meer te kunnen mededelen over trainingstijden.