Wittenhorst

| Contact

'NL leert door' succesvol doorlopen

31 juli 2021

Wittenhorst heeft het afgelopen seizoen samengewerkt met Marian Gubbels Coaching en Emonts Jobcoaching om 21 deelnemers te begeleiden in het kader van ‘NL leert door’; een loopbaantraject van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De subsidieregeling ‘NL leert door’ biedt de deelnemers ondersteuning om zich te (her)oriënteren op hun actuele mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Uitgangspunt bij ‘NL leert door’ is om de deelnemers op weg te helpen naar zijn of haar persoonlijke doel. Dat kan o.a. zijn: een nieuwe baan of functie, maar ook: welke opleiding ga ik kiezen? Marian en Hay vinden het met name belangrijk om middels persoonlijke gesprekken en goede contacten de deelnemers hiermee te helpen.

Met behulp van een arbeidsmarktscan, een TMA (Talenten Motivatie Analyse) onderzoek en een aantal individuele gesprekken maakten de deelnemers  kennis met hun talenten, vaardigheden, houding, drijfveren. Wat motiveert jou : wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Daarna werd door Marian en Hay, samen met de deelnemers, een persoonlijk ontwikkelplan opgesteld, waarmee de  kansen op de arbeidsmarkt vergroot worden. De 21 deelnemers zijn erg te spreken over het behaalde resultaat.

Vanuit Wittenhorst hebben Joreno van de Ven en Daan Hendriks deelgenomen. 

Joreno geeft aan dat hij nu nóg beter zicht heeft gekregen op zijn persoonlijke loopbaan en vooral ook op zichzelf. Hij heeft zijn competenties, kwaliteiten, mogelijke valkuilen en vooral de alternatieven waar hij verder naar kan zoeken beter in beeld. De gesprekken vond hij erg inspirerend. Hij is zich er nu bewust van hoe te handelen bij mogelijke vacatures en dat ervaring opdoen met solliciteren ook een leerervaring is.

Daan vertelt bij de evaluatie dat zijn visie op zijn huidige- en toekomstige loopbaanplannen bevestigd werd door het traject ‘NL Leert Door’. Het TMA onderzoek geeft hem handvatten en is voor hem een prima naslagwerk voor zijn toekomstplannen. Hij kan de resultaten goed gebruiken in zijn verdere carrière. 

Ons lid Kevin van Asten heeft eerder al deelgenomen aan een TMA-traject samen met Marian en Hay. Ook hij is hier erg tevreden over. Mede door dit traject heeft hij inmiddels een andere baan gevonden, waar hij erg blij mee is.

Loopbaanadviseurs Marian Gubbels en Hay Emonts kijken terug op een mooie samenwerking met de deelnemers. We hebben de deelnemers goed kunnen helpen. En daar doen we het voor! Voor alle gesprekken mochten we gebruik maken van de bestuurskamer van Wittenhorst. Bedankt voor deze mooie samenwerking!