Spectaculaire wedstrijd voor Sparta/Wittenhorst MO17-1

9 juni 2021

Eindelijk! De meest gehoorde oneliner voor aanvang van de wedstrijd. Aan alles kon je merken dat iedereen er weer zin in had om weer eens een potje te kunnen ballen. Beide teams hebben zo goed en zo kwaad als het ging “gewoon” door getraind.

STVS had laatst zelfs nog tegen zowel de dames van Volharding als tegen de dames van Sambeek gevoetbald. Dit extra wedstrijd ritme was waarschijnlijk ook de reden dat STVS sterker uit de startblokken kwam als wij. Ze namen het initiatief en dat werd in de 10e minuut na een bal in de vrije ruimte beloond met een ,op dat moment terechte,  0 – 1 voorsprong. Langzaam maar zeker kwamen ook wij in ons ritme en wisten we het initiatief steeds meer naar ons toe te trekken. Na ongeveer 25 minuten werd een slordigheidje van ons rond de middellijn omgezet in 0 - 2 achterstand waar meer de 1-1 in de lucht hing.

Niet veel later was het Sarah die voor het eerst in 2021 het net wist te vinden, al was ze daar net zo verbaast over als alle anderen op en rond het veld. Vanaf rechts, meer dan 30 meter vanaf het doel,  gaf ze een boogbal op doel die mooi over de keepster bij de 2e paal binnen viel. Het gezicht van Sarah werd helaas niet door de aanwezige fotograaf vastgelegd toen ze vernam dat de bal toch echt wel in het doel lag. Beide teams gingen er nu vol voor. Na wat gerommel in onze verdediging wist STVS toch weer ons net te vinden 1 – 3.

Vanaf de aftrap werd er weer eens een mooie aanval opgezet en konden we Merle in stelling brengen. Zo’n gelegenheid is aan haar wel besteedt. Via een keiharde poeier kon de 2-3 op het scorebord. Dat was lekker zo 1 minuut voor rust. Tijdens de rust was er wat hectiek in het kleedlokaal omdat niet alles ging zoals we het graag zouden willen. Maar toen de kruitdampen en stofwolken opgetrokken waren (zo erg was het nou ook weer niet ;-) ) stond er toch weer een team klaar voor de 2e helft. Al na 4 minuten wist Sil P de wedstrijd weer helemaal open te breken 3 – 3.

Niet veel later gaven we STVS een cadeautje terwijl er volgens mij niemand jarig was. 3 – 4. Het bleek dat beide teams na zoveel inzet en na zo lang niet gevoetbald te hebben toch nog over reserves beschikten en deze werden gretig aangesproken. Het spel golfde op en neer en beide teams hadden kunnen (en moeten) scoren. Dat er nog een goal ging vallen was wel duidelijk maar aan welke zijde? In de 73e minuut kon een speelster van STVS niet meer gestopt worden door onze verdediging en stond het 3 – 5. Normaal word een wedstrijd dan als gespeeld beschouwd.

Maar niet bij de MO17 van Sparta! Jolein wist de verdediging van STVS de bal te ontfutselen en zette de 4 – 5 op het scorebord. Met nog slechts enkele minuten te spelen werd alles maar dan ook echt alles uit de kast gehaald, elk laatste beetje energie uit de kleine teen geknepen voor die gelijkmaker. Met nog slechts 5 tellen voor het eindsignaal weet Jolein nog een schot op het doel van STVS te lanceren.

Wij zien de bal op de lat uit een spatten, het aluminium op en neer trillen, en een verdiend gelijk spel uit onze vingers glippen. Jammer, maar helaas. Ondanks het mindere gevoel dat we geen punten hebben is er toch het lekkere gevoel van weer een wedstrijd te hebben gespeeld waarin alles aanwezig was wat voetballen zo’n leuke sport maakt of samengevat: It feels good to be back!

Mocht je de foto’s willen zien die bij deze wedstrijd zijn gemaakt, bezoek dan de Sparta website , tabblad “Foto’s”. Even naar onderen scrollen en dan kun je meegenieten.