Wittenhorst

| Contact

Voorbeschouwing selectieteams

7 mei 2019

Wittenhorst JO19-1: de kroon zetten op een geweldig seizoen
Het moge inmiddels wel duidelijk zijn dat Wittenhorst JO19-1 op het randje staat van het kampioenschap in de Vierde Divisie. De titelfavoriet won zeventien van de negentien wedstrijden en is het hele seizoen nog ongeslagen op eigen veld. Met zeventig doelpunten scoorden de Horstenaren daarnaast ook veruit het meeste van alle teams. De wedstrijd van aankomende zaterdag heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Op eigen veld ontvangt de ploeg van Richard Kleuskens, William Lensen, John van Mil en Kevin de Mulder de naaste concurrent Dommelen, dat op negen (na dinsdagavond waarschijnlijk zes) punten volgt. De taak is dan ook duidelijk: winnen. Bij een driepunter zijn de oranjehemden namelijk niet meer in te halen en kan de titel en promotie naar de Derde Divisie worden gevierd. Bij een gelijkspel is het cijfermatig nog niet beslist, waardoor alleen een Horster zege rede zal zijn voor een knallend feest na afloop van deze clash. Komt dat zien, zaterdag 11 mei om 14.30 uur op sportpark Ter Horst!

Waar het vaandelteam van de jeugdopleiding een tot dusver zorgeloos seizoen kent, moet Wittenhorst JO17-1 in de laatste drie wedstrijden gaan zorgen dat óók volgend seizoen voetbal op Vierde Divisieniveau mogelijk is. De ploeg van Kevin van den Berg, Eric Driessen, Rob Zanders en Danny van den Berghe gaat op bezoek bij nummer twee Brabantia, dat tot dusver slechts drie keer verloor en nog een kleine kans heeft op het kampioenschap. De Horstenaren steken na de winterstop in een goede vorm, gezien er slechts twee keer werd verloren sinds de hervatting van de competitie. De oranjehemden voelen echter de hete adem van enkele concurrenten in de nek, waardoor er waarschijnlijk nog minstens één zege nodig is om lijfsbehoud te verzekeren. Met wedstrijden tegen NWC en Dommelen in het vooruitzicht, doen zich in de laatste drie weken nog voldoende kansen voor om toch een feestje te kunnen vieren tijdens het naderende Slotweekend.

De laatste drie wedstrijden staat er voor de JO17-2 niet heel veel meer op het spel. Lijfsbehoud is al een aantal weken verzekerd, terwijl de kans op een periodetitel waarschijnlijk is vergooid na twee opeenvolgende wedstrijden zonder overwinning. Maar natuurlijk is er nog altijd eer, prestige en de drive om te willen winnen. Deze facetten kunnen worden ingezet wanneer aankomende zaterdag de reis volgt naar Deurne, waar de plaatselijke JO17-1 de ploeg van Kevin Koolhof, Thom Derks en Daan Verlijsdonk ontvangt. De thuisploeg staat weliswaar niet veel hoger dan de Horstenaren (plek acht om plek negen), maar in de laatste vier wedstrijden werd er niet verloren. Hierdoor doen de Brabanders nog volop mee in de strijd om de laatste periode. Gezien de vorige confrontatie in Horst (1-1), belooft het ook dit weekeinde weer een spannende strijd te worden.

Wittenhorst JO15-1: nog alles in eigen hand
Na de jammerlijke nederlaag in Best (3-2), volgt aankomende zaterdag kans op eerherstel voor de mannen van Wittenhorst JO15-1. De ploeg van trainer Ken Peeters ontvangt dan op eigen veld Mierlo Hout, dat nog vecht voor directe handhaving in de Derde Divisie. De oranjehemden voeren nog altijd de ranglijst aan en hebben het kampioenschap hiermee in eigen hand. In de laatste wedstrijden van het seizoen komen er altijd extra krachten vrij bij bepaalde teams, waardoor een driepunter niet zomaar vanzelfsprekend is. Gezien de krappe zege in de vorige confrontatie (0-1 in november), kunnen de Brabanders het zaterdag zomaar ver gaan schoppen. Een mooie test om te laten zien dat de Horstenaren goed omgaan met de druk en hiermee deze weer bij Unitas kunnen leggen. De wedstrijd begint om 13.15 uur, waarna je na afloop vrijwel direct kunt aansluiten bij de wedstrijd van de JO19-1. Een perfecte zaterdagmiddag, om het zo maar eens te zeggen.

Als we de voorjaarscompetitie van Wittenhorst JO14-1 kort moeten samenvatten, komen de woorden 'pieken, 'dalen', 'verschillende formaties' en 'doorschuiven' veel aan bod. Dit is nu eenmaal het lot wanneer je een eerste jaars groep bent in de JO15-categorie. Ondanks deze feiten staat de ploeg van Willem-Jan van Rens, Dirk Scheres en Paul Ernst er keurig voor: een zesde plek na acht wedstrijden. De kans om te stijgen is aanwezig wanneer aankomende zaterdag punten worden gepakt in Beek en Donk. Nummer drie Sparta '25 ontvangt de Horstenaren, die goede herinneringen hebben aan hun vorige bezoek op sportpark 't Heereind: in september werd de allereerste competitiewedstrijd destijds met 0-4 gewonnen. Een scenario waar we nu allemaal voor zouden tekenen.

Wittenhorst JO13-1: we zijn op de goede weg
Hoe knap de overwinning op Brandevoort (5-3) ook was, handhaving is nog alles behalve zeker voor de dames en heren van Wittenhorst JO13-1. De onderste ploegen geven elkaar geen duimbreedte toe, waardoor er nog een aantal punten gepakt zullen moeten worden om (directe) handhaving te verzekeren. Aankomende zaterdag wacht de uitdagende wedstrijd tegen sv Valkenswaard, dat na vier opeenvolgende overwinningen knap derde staat in de Derde Divisie. Hoewel de vorige confrontatie eindigde in een 0-4 overwinning voor de Brabanders, zullen de oranjehemden gezien de recente ontwikkelingen met vertrouwen afreizen naar onze buurtprovincie.

Wittenhorst JO12-1 staat voor een drukke week. Woensdagavond treedt de ploeg van Peter Rijs, Laurens van den Dungen, Rik Geurtjens en Nick Verbong aan tegen Mierlo Hout, waar zaterdag op eigen veld Estria/GVV/SCV JO12-1 op bezoek komt in Horst. Gezien beide tegenstanders op dit moment onder de Horstenaren bivakkeren op de ranglijst, is de mogelijkheid daar om weer eens een overwinning te boeken en hiermee verder te kunnen stijgen op de ranglijst.

Uitgelicht:

  • Wittenhorst JO19-2 ontvangt op eigen veld United/BVV JO19-1 voor een regelrechte derby.
  • Wittenhorst JO17-5 gaat met FCV Venlo JO17-5 uitvechten wie de eerste zege van deze competitie gaat boeken.
  • Wittenhorst JO15-3 hoopt tegen hekkensluiter Leunen afstand te nemen van de onderste plekken.