Wittenhorst 2 boekt monsterscore in Budel

12 mei 2019

In Budel werd door het tweede een heerlijke wedstrijd op ''de mat" gelegd. Voor het beginsignaal werd door de scheidsrechter hoogstpersoonlijk de koeien van het veld gejaagd voordat er begonnen kon worden op een dramatisch slecht veld. In de basis stonden maar liefst drie JO17-1 spelers, die allen een prima pot speelden.

Al na vier minuten was het Luc van Kuijck die een fraaie goal scoorde: hij stuurde met één schijnbeweging drie Budelenaren het spreekwoordelijke bos in voordat hij het leer beheerst in het doel schoof: 0-1. Weer vier minuten later was het wederom Van Kuijck die zijn tweede van de middag aantekende. Hier ging een geweldige aanval aan vooraf die op een  schitterende wijze werd voor gezet door Martijn van Ooijen, Luc rondde beheerst af: 0-2.

Budel deed nog wat terug, maar het waren de mannen van Davy Beerens die heersten op het veld. De 1-3 kwam voort uit een afgeslagen vrije trap die door Luc op maat werd voorgezet waardoor JO17-1 speler Nick Driessen de bal op prima wijze tegen de touwen kopte! Het liep allemaal op rolletjes met als aanjager Joreno van de Ven die heerste op het middenveld. Wat volgde was een corner die door de thuisploeg slecht werd weggewerkt, Martijn van Ooijen nam de bal vol op de slof en joeg de bal in het net: 1-4.

Luc van Kuijck, die het op zijn heupen had vandaag, kreeg de bal aangespeeld op het middenveld en begon aan een indrukwekkende solo. Hij omspeelde zes spelers van Budel en ronde beheerst af. Ruststand 1-5. De tweede helft was iets gezapiger, Budel deed nog wat terug, maar was verder niet bij machte. Dit ook dankzij prima keeperswerk van Stef Tissen, die ondanks enkele fopduikjes, zijn doel schoonhield. Het slotakkoord was wederom voor Nick Driessen. Hij scoorde zijn tweede van de middag door wederom de bal na een hoekschop in doel te koppen.

Sem Derix kwam ook nog twee keer gevaarlijk dicht bij zijn eerste treffer bij de senioren, maar de keeper stond even zo vaak op de juiste plaats. Jesper Tros speelde als back een dijk van een wedstrijd. Ook invaller Aliyo Katolo mocht na een uur zijn verdienstelijk debuut maken. Al met al een heerlijke voetbalmiddag.