Wittenhorst pas laat naar winst

14 februari 2016

Of de carnaval debet was aan het vertoonde spel blijft een vraag. In ieder geval kunnen we over de verrichtingen van de eerste helft het zwijgen toedoen. Er gebeurde werkelijk helemaal niks.

Pas een kwartier in de tweede helft kwam Wittenhorst met meer inzet tot iets positiever. Het vele balbezit werd vooralsnog niet verzilverd. Kansen kwamen er wel, maar de gif om besluitvaardiger te zijn ontbrak nog. Een kwartier voor tijd werd een strafschop Wittenhorst onthouden. Denny Bongers werd naar de grond getrokken. Vanaf dit punt kwam de ommekeer. Ook een onterecht afgekeurd doelpunt wegens buitenspel deerde de ploeg nog niet. Direct hierna kon de scheidsrechter de actie op Rob Zanders niet anders beslissen dan nu wel de strafschop toe te kennen. Will Spreeuwenberg kon de 0-1 op het scorebord brengen. Wittenhorst ging door en vlak voor tijd wist tenslotte Willem Heijnen koelbloedig met een subtiel tikje de bevrijdende 2-0 binnen te tikken. Geheel onnodig kwam de spanning weer terug toen een speler geheel vrijstaand de 2-1 binnenschoot. Hiermee was het gespeeld en Wittenhorst kon zodoende een belangrijke zege behalen.

Resultaten overige selectieteams

Goed nieuws van de overige selectieteams. De reserves wonnen van Rhode 2 met 2-0 en klimt langzaamaan naar de subtop. Dus mannen, zet dit door.

Wittenhorst 3 kwam met de grootste verrassing uit de bus. Tegen koploper MVC'27 2 te winnen met 2-1 is echt een puike prestatie.

A1

Wittenhorst A1 hervatte de competitie met een uitwedstrijd naar Blauw-Geel Veghel. Eerste helft viel er weinig te genieten, laag tempo en van 2 kanten veiligheid boven alles. Beide ploegen wilden klaarblijkelijk niet verliezen. De kansen waren dan ook spaarzaam.

Na rust meer energie en drang naar voren van Wittenhorst. Er werden zowaar enkele goede kansen gecreëerd maar een doelpunt bleef uit. In de laatste minuut moesten we de punten bijna alsnog in Veghel laten, maar onze keeper stond goed om een tegendoelpunt te voorkomen.
We moesten ons uiteindelijk tevreden stellen met een 0-0.