Wittenhorst

| Contact

Afscheid Marco Daniëls: "Kijk met goed gevoel terug"

8 augustus 2020

Naast Willem Heijnen en Tom Zanders, welke beiden eerder werden geïnterviewd en waarvan de artikelen ook op deze site zijn te vinden, is ook Marco Daniëls (27) na de zomer niet meer in het eerste elftal van Wittenhorst te bewonderen. Marco koos er, na drie seizoenen in het oranje-zwart, voor om terug te keren bij MVC’19.

Het zal de Horster fijnproever enigszins pijn doen dat Marco komend seizoen niet in de eerste, maar derde klasse te bewonderen is. Met zijn gevoel voor techniek en sterke trap zorgde Marco bij vlagen voor een stukje siervoetbal op sportpark Ter Horst. Neem bijvoorbeeld zijn rake vrije trap, in de halve finale van de beker tegen Groene Ster. Daarmee is direct een van de hoogtepunten in Marco’s driejarige Wittenhorst-carrière genoemd. “Ik was al een paar keer benaderd door Wittenhorst, toen Theo Coenen me op een gegeven moment belde. Ik speelde toen bij MVC, en daarvoor bij Volharding, en maakte toen de keuze om naar Wittenhorst te gaan. Ik heb er drie leuke seizoenen gehad. De eerste competitiewedstrijd stond ik nog reserve, maar daarna kwam ik erin en speelde vanaf toen bijna alles. Het was voor mezelf een bevestiging dat ik de stap hogerop goed aankon.”

Marco beleefde direct een turbulent eerste jaar, met de trainerswissel (Richard Kleuskens volgde Ales Jurcik op) en de bekerfinale. “Op een gegeven moment dacht ik wel even: waar ben ik beland? Ik heb nog nooit meegemaakt dat een trainer tussentijds weg moest. Mij gaf dat toen een vreemd gevoel. Het feit dat we de bekerfinale haalde, nekte ons in de competitie. Dat duel tegen Gemert was trouwens wel een erg leuk duel, met veel publiek.”

Na het stabiele eerste jaar voor Marco in Horst, volgde er de afgelopen seizoenen wat meer wisselvalligere prestaties. “Vorig seizoen (het seizoen 2018-2019 dus) draaiden we in het begin goed, maar rond de winterstop lieten we het liggen. Het was meer een seizoen van allemaal net niet. Met een nieuwe trainer voor de groep was het even wennen, maar uiteindelijk is Ton een goede en zeker sympathieke trainer gebleken. Qua resultaat haalden we wel de halve finale van de beker, waarin we met 2-1 verloren maar ik dus wel scoorde.”

Het afgelopen seizoen werd voortijdig afgebroken. “We stonden vijfde, het was opnieuw vrij wisselvallig. Dat komt ook door de blessures die we hebben gehad. Het wordt voor het team belangrijk dat ze komend jaar constanter worden.” Marco maakt daar dus geen deel meer van uit. Hij koos ervoor om te gaan voetballen in het dorp waar hij nu woont: Maasbree. “Ik kom er vandaan en we zijn er nu gestart met een nieuwbouwproject. Richting de winter begon ik erover na te denken wat ik wilde. Er voetballen ook drie, vier goede vrienden van mij in het eerste van MVC. Ik heb vanuit vroeger altijd veel gereisd voor het voetballen, uiteindelijk heeft óók dat meegewogen om terug te gaan naar MVC.”

Bang voor het niveauverschil is hij niet. “Ik denk dat ik het wel ga merken, maar dat moeten we zien. Ik heb er bewust voor gekozen.” Terugkijkend op zijn tijd in Horst overheerst een positief gevoel: “De bekerfinale en goal tegen Groene Ster waren mooi om mee te maken, evenals de twee duels in de voorrondes van de KNVB beker. Ik heb gelukkig veel kunnen voetballen en heb altijd in een leuk en gezellig team gespeeld. De combinatie van de sportieve prestaties en de gezelligheid maken dat ik met een goed gevoel terugkijk op mijn tijd bij Wittenhorst.”