Wittenhorst

| Contact

Berkeldag en dartavond geslaagd!

28 december 2018

Derde kerstdag stond bij Wittenhorst bol van de activiteiten voor de jeugd. Zo was er overdag de Berkeldag en werd er 's avonds gedart in de kantine.

Berkeldag
Onder de klanken van de TOP2000  en met een klein incident (gekneusde pols, verder oké; namens Huub bedankt voor de goede zorgen) begon deze drukbezochte dag om half 9 met de Mini-F-teams. Er werd met volle overgave gevoetbald door de 4-teams onder belangstelling van vele ouders. Vele JO19- en 17-jeugdspelers waren ook vroeg uit de veren om de organisatie te steunen, waarvoor dank!  Na een uurtje kwam er voor onze jongste spelers een einde aan het voetbaljaar 2018.

Vanaf dan was het Bankvoetbal dat de klok sloeg. Een goede opkomst van de JO-8/9, JO-10/11 en JO-12/13-kids en omdat er voldoende hulp was liep het als een trein. Er werd zonder scheidsrechters gespeeld, chapeau voor onze jonge voetballers: er klonk geen enkele wanklank. Gescoord werd er erg veel, al ontbrak soms de rust die nodig is om in de zaal te voetballen. Niettemin volop balcontacten en spelplezier.

Om 17.15  kwam er voor onze jeugd een einde aan deze geslaagde dag. De aanwezige leiding mocht zich nog een 3 kwartier uitleven en dit jaar geen oud tegen jong. Blessures, bank-vrees en "medelijden" met onze jonge begeleiders werden als excuus gebruikt.

Iedereen bedankt, een goed uiteinde en gezond begin van 2019.

p.s. JO-8/9, JO10-11 en Mini-F denk aan Freaky Friday op 11 januari en de JO-12/13 & JO-14/15 Jumping en Schaatsen op Super Saturday 12 januari.

Darten

's Avonds was het de beurt aan de jeugd van de JO19 en JO17 en hun trainers en leiders in de kantine van Wittenhorst tijdens de traditioneel goedbezochte dartsavond. De auto's stonden dit keer nog voorbij de Gastendonk geparkeerd, al valt niet uit te sluiten dat dat ook vooral aan de wandeltocht door de bossen lag. Rond 20.00 uur werden de eerste single twees al gegooid en het zwarte bord achter het dartbord moest het regelmatig ontgelden. Rond kwart over acht werd er begonnen met het toernooi. Er werd direct een record gebroken, want de teams E1 en E2 (we zullen geen namen noemen, maar het merendeel van de spelers schijnt uit de JO17-2 te komen) vergaten direct dat ze een duel moesten spelen. Vermoedelijk de eerste keer in de geschiedenis van het dartstoernooi dat twee teams beide vergeten dat te doen waarvoor ze eigenlijk kwamen: darten. 

Nadat de poulewedstrijden en een slim bedacht systeem om uiteindelijk na zes achtste finales acht kwartfinalisten te krijgen waren afgelopen, ging de finale even later mét live commentaar uiteindelijk rond elf uur van start. Uiteindelijk kroonden Daan Smedts, Brian Everaerts, Stijn Cox en Joep Derix zich tot winnaars van de dartavond. Niet veel later volgde een terecht applaus voor de organisatoren, die met recht terug kunnen kijken op een geslaagde avond.