Eerste overwinning voor Wittenhorst JO15-1

11 oktober 2020

Wittenhorst JO19-1 wist op het eigen hoofdveld geen potten te breken tegen Orion uit Nijmegen. De bezoekers stonden bij rust met 0-1 voor en wisten deze voorsprong over de streep te trekken. Hiermee boekte men de eerste overwinning van dit seizoen. De ploeg van Remco Arts, spelend in het prachtige zwarte uittenue, kwam moeilijk tot kansen en was niet in staat om veel gevaar te stichten voor het Gelderlandse doel. Voorlopig blijven de Horstenaren dus steken op drie punten uit vier wedstrijden. Aankomende week hebben de oranjehemden een vrij weekend omdat men niet meer in het bekertoernooi actief is.

Wittenhorst JO17-1 blijft doordenderen in Divisie 7. De ploeg van trainer Ken Peeters won, met name na een overtuigende tweede helft, met 4-0 van Geleen-Zuid. Al na twee minuten wist Pim van Schendelen de score te openen, waarna beide ploegen in het verloop van de eerste helft niet verder kwamen dan het uitdelen van een speldenprikje. Het spel was niet goed genoeg om meer gevaar te stichten. Na rust tapten de Horstenaren uit een ander vaatje en liep men na een uur uit naar 3-0 door snelle treffers van Jovanny Awad en Sjeffrie Swinkels. Diezelfde Awad breidde de score vlak voor tijd nog verder uit. Met de volle buit uit drie wedstrijden kijkt men met veel vertrouwen uit naar de bekerwedstrijd tegen Sparta '18 van aankomende zaterdag.

Wittenhorst JO15-1 heeft een knappe prestatie geleverd door op bezoek bij Geldrop met 0-2 te winnen. Hiermee werd de eerste overwinning geboekt in Divisie 5. De bezoekers startten de wedstrijd heel goed, waarbij de ploeg van Willem-Jan van Rens enkele goede kansen creëerde. Helaas werden deze, soms wonderbaarlijk, niet benut. Halverwege de eerste helft scoorde Siemen Weijers alsnog met mooie kopgoal uit een vrije trap van Sam Peters. De tegenstander probeerde in het 2e deel van de eerste helft via hun gevaarlijke buitenspelers en lange ballen ons te verassen. Maar goede samenwerking achterin en door daadkrachtig verdedigen wisten de oranjehemden het aantal kansen tegen tot een minimum te beperken. In de laatste seconde voor rust kon Thijs Vosbeek uit een schitterende aanval koelbloedig de 0-2 maken. In de tweede helft veranderde niet veel aan het spelbeeld. Wittenhorst verdedigde goed en uiteindelijk waren de beste kansen in de 2e helft ook voor hen. De eerste overwinning kwam ook tot stand dankzij geweldig teamwork.

Wittenhorst JO13-1 beleefde een moeilijke zaterdag op bezoek bij Vitesse '08 in Gennep: 7-0. De Hoofdklasser komt voorlopig nog tekort voor dit niveau, wat natuurlijk geen schande is. Er zijn dit seizoen nog voldoende wedstrijden om tot meer ontwikkeling te komen. Aankomende week hebben de Horstenaren vrij, over twee weken komt koploper sv De Braak op bezoek op Sportpark Ter Horst.

Wat verder opviel:

• De competitieclash tussen Wittenhorst JO17-4 en Wittenhorst JO17-3 is geëindigd in een spectaculaire 4-4. De punten bleven hiermee dus in Horst.
  • Wittenhorst JO15-2 wist op eigen veld spectaculair met 4-3 te winnen van de bezoekers uit Elsendorp.
  • De verdeling van dertien doelpunten tussen Wittenhorst JO15-3 en Olympia '18 JO15-4 viel uit in het voordeel van de oranjehemden: 8-5.
  • Wittenhorst JO11-2 wist een ruime overwinning te boeken op bezoek bij Merselo JO11-1: 4-18.

ST Sparta '18/Wittenhorst MO17-1 – FC ODA MO17-1 op 07-10-2020:

Om maar meteen met de deur in huis te vallen : we hebben ons eerste punt binnen. Vaak hoor je dat het een bloedeloze 0 – 0 was. Nou, bij deze 0 – 0 was dit zeer zeker niet het geval. Nee, er zijn geen gewonden gevallen maar er gebeurde van alles op het verder geheel verlaten sportpark. Beide teams gingen met volle inzet en voor elke bal werd gestreden waardoor zich voor beide doelen spannende situaties voor deden. Op alle fronten waren de teams gelijkwaardig of het nou ging om het aantal ballen tegen de lat, het aantal ballen tegen de paal of het aantal reddingen van de keepster. Eigenlijk was het zonde dat er geen toeschouwers bij aanwezig mochten zijn. Ze zouden hebben genoten ! Dat er geen goal is gevallen is misschien wel de grootste verrassing van de avond.

ST Sparta '18/Wittenhorst MO17-1 – ONDO MO17-1 op 10-10-2020:

Na het eerste punt van woensdag wilden we vandaag eindelijk eens het zoet van een overwinning proeven. We gingen verder waar we waren gebleven en kregen al vrij snel de wedstrijd onder controle. Het wachten was op de eerste treffer. Het was Michelle die in de 10e minuut de score opende na een pass van Merle ( 1-0 ). In de 16e minuut bleef Desi goed doorgaan op de bal en kon ze Jolein de gelegenheid geven om de 2 – 0 te maken. Twee minuten later wist Merle de voorsprong al te vergroten door vanaf de linkerkant fraai in de verre hoek te schieten. In de 32e minuut wist Michelle de 4 – 0 te scoren door de rebound te benutten nadat Jolein alleen op de keepster was af gegaan. Vlak voor rust kon Jolein nogmaals alleen op de keepster af gaan en zo’n gelegenheid is aan haar wel besteedt. ( 5 – 0 ). We waren nu zo op stoom dat we al snel weer op het veld stonden voor de tweede helft en scheids Rene niet eens de tijd kreeg om z’n thee op te drinken. In de 60e minuut schoot Merle haar tweede binnen met links in de verre hoek ( 6 – 0 ). Net 1 minuut later benutte Lieke een rebound van de 16 meter lijn om de 7 – 0 te maken. In de 58e minuut wist Jolein het goede samenspel tussen Lieke en Sarah succesvol af te sluiten. ( 8 – 0 ). Sarah kreeg in de 69e minuut de gelegenheid alleen op de keepster af te gaan. Beheerst schoot ze de bal in de gewenste hoek. ( 9 – 0 ). Een paar minuten later werd het goede voorbeeld van Sarah door Jolein herhaald. Het was bijna een exacte kopie ( 10 – 0 in de 72e minuut). Niet veel later wist Jolein de bal te onderscheppen en de vrij staande Desi wist hier wel raad mee. Beheerst werd de 11 – 0 binnen geschoten in de 75e minuut.

Net voor het einde van de wedstrijd duikt plots onze rechtsback Sil in de spits op en omdat ze vrij de bal kan aannemen is het afwerken geen probleem meer. ( 12 – 0 in de 78e minuut).

Waar we de afgelopen wedstrijden moeite hadden de kansen te benutten lukte het vandaag een stuk beter. En eerlijk gezegd, de uitslag is niet eens geflatteerd.