Wittenhorst

Zoeken | Contact

KNVB start seizoen 2020-2021 met O23-competitie

KNVB start seizoen 2020-2021 met O23-competitie

8 maart 2020

Op de KNVB-bondsvergadering van 16 december 2019 is het voorstel aangenomen om vanaf het seizoen 2020-2021 het jeugdvoetbal op een andere manier te structureren. De herstructurering houdt onder meer in dat er volgend seizoen o.a. een nieuwe competitie wordt opgezet voor spelers Onder 23.

Hieraan ligt ten grondslag dat het voor veel spelers blijkt moeilijk te zijn om direct, vanuit de ‘jeugd’, al de stap naar het 1e. elftal te kunnen maken. In de fase dat deze spelers (nog) niet in het eerste elftal spelen, maar ook geen jeugdspelers meer zijn, was er, tot dusver geen goede volwaardige competitie. Dit beperkte de ontwikkeling van veel jonge spelers terwijl de ambitie juist is om talent te ontwikkelen. Door het starten van een O23-competitie kunnen deze spelers wel regelmatig competitieve wedstrijden spelen.

Ook Wittenhorst is uitgenodigd om voor deze competitie in te schrijven. Op dit moment onderzoekt de Commissie Technische Zaken mogelijke deelname aan deze competitie. Zodra hierover meer bekend is zullen wij dit zo snel mogelijk communiceren