Wittenhorst

| Contact

Nieuwjaarsrede 2019

6 januari 2019

Beste Wittenhorstlui,

Aan mij weer de eer om terug te blikken op het afgelopen jaar en vooral ook vooruit te blikken naar dat wat voor ons ligt.

2018 was weer een enerverend jaar. Wekelijks zo’n 1000 leden in ons mooie tenue gehuld die ieder op zijn of haar eigen niveau winst en verlies beleeft.  Succes had Wittenhorst 1, met de historische bekerfinale én kwalificatie voor het grote KNVB bekertoernooi. Helaas waren de semiprofs van SV Spakenburg een maatje te groot, maar het blijft een prestatie die nooit meer uit de boeken gaat. Dames 1 streed lang mee voor de titel en laat dit seizoen zien nu wel aan het langste eind te willen trekken. Met de promotie van JO19-1 naar de 4e Divisie, hebben we nu alle leeftijdsgroepen op Divisieniveau. Een prestatie om trots op te zijn en die sterk bij heeft gedragen aan onze unieke 72e plek in de Landelijke ranglijst van voetbalclubs. Ik hoef voorlopig niet meer te vertellen dat wij de op Venray na grootste club van Limburg zijn, wij zijn nu gewoon de beste! Diverse winterkampioenen bij de lagere jeugdteams en dan nog de G-voetballers die een fantastische tijd hebben gehad in de Achterhoek tijdens de Special Olympics. Stuk voor stuk prestaties om trots op te zijn.

Helaas ontkomen we als club niet aan nederlagen. Op het veld, maar zeker ook naast het veld blijven ons die niet bespaard. Helaas moeten we te vaak foto’s van Wittenhorstmensen bijhangen aan de wand om hun te gedenken. Hun band met Wittenhorst zal echter niet vergeten worden.

Naast het ontvallen van clubmensen, zijn ook in de organisatie jaarlijkse wisselingen. Na jaren trouwe dienst namen we bijvoorbeeld dienst van diverse mensen in de kantinecommissie. Als voorzitter word ik oprecht trots als ik zie dat er door inzet van diverse vrijwilligers inmiddels een vernieuwd team staat dat de kantine nog sterker door zal gaan ontwikkelen tot het sociale hart van de vereniging!

Op bestuurlijk vlak hadden we ook weer enkele wisselingen. Na zorgvuldige zoektochten hebben we begin van deze avond twee nieuwe bestuursleden formeel toe mogen voegen aan ons team: John van Helden voor commerciële zaken en Jeroen Bouten als penningmeester. Beiden hebben de afgelopen maanden al fantastisch werk geleverd met het bouwen van commissies om zich heen. 

De laatste vacante plek van Technische Zaken hopen we op korte termijn ook in te vullen, waarmee we weer op volle bestuurlijke kracht zijn. Dit ziet er in ieder geval goed uit.

Ambities 2019
Het nieuwe jaar heeft alles in zich om wederom een fantastisch jaar te worden. Sportief met diverse teams. Wie weet een nieuw bekersprookje met Wittenhorst 1. Een fantastisch jaar hangt echter niet alleen samen met het winnen van prijzen. Wekelijks plezier van de Mini-F t/m de Wandelvoetballers, dát is waar wij voor staan. Ieder op zijn niveau, winst of verlies.

Bestuurlijk is het team op korte termijn weer volledig en hopen we de club weer aan een volgende stap te helpen, samen met het fantastische middenkader en de overige vrijwilligers waar wij op terug kunnen vallen. 

Het vernieuwde commerciële team gaat aan de slag om nieuwe verdienmodellen te bedenken naast de al jaren succesvolle business club. Het financiële team is bezig om onze financiële organisatie te optimaliseren en onze accommodatie commissie zal ook net als afgelopen jaren weer zorgen voor de beste velden van Nederland, zoals ik in de betaald voetbalwereld heb mogen horen.

In algemene zin willen we interne commissies en activiteiten weer sterker met elkaar verbinden. Denk aan de maatschappelijke activiteiten die we verrichten, het Miniorentoernooi wat we nieuw leven in willen blazen en het uitbreiden van clubactiviteiten zoals de recentelijk Voetbalquiz al een perfect voorbeeld was.

Vorig jaar heb ik de ontwikkeling van de nieuwe accommodatie benoemd. Helaas is dit voor de buitenwereld nog stil gebleven, maar de verwachting is dat we op korte termijn met ondersteuning van de gemeente een haalbaarheidsonderzoek kunnen starten die meer inzicht gaat geven in de gevolgen en kansen van een accommodatie voor onze club.

Crisis bij Wittenhorst
Ondanks al deze goede vooruitzichten is er toch nog iets wat ik jullie als voorzitter niet mag onthouden. Iets waar ik zelf nog weinig zicht op heb en waar ik al weken slecht van slaap. Op korte termijn staat er namelijk een crisis bij de club gepland. Een crisis waar wij als bestuur geen zicht op hebben en die we als hele club moeten bestrijden. De inhoud van deze crisis wordt de komende twee weken duidelijk.  Ik nodig jullie uit om zaterdag 19 Januari deze crisis te komen bezweren. Het crisisteam werkt al maanden onder de noemer ‘Boerebruiloft’ aan het bezweren van deze crisis. Hopelijk mogen we op velen van jullie een beroep doen tijdens deze Boerebruiloft. Laten we samen deze crisis bezweren, met als hoogtepunt een fantastische carnavalsdinsdag die nog jaren zal heugen! Voor de fanatiekste supporters hebben we vanavond alvast tegen ‘vroegboekkorting’ sjaals en speldjes te koop achter de bar! Laten we de Mèrthal weer oranje kleuren zoals dat ook in 2010 het geval was!   

Vrijwilliger van het jaar
Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat leden een bijdrage leveren aan onze vereniging. Wij kunnen gelukkig terugvallen op een groep trouwe vrijwilligers die zoals gezegd groeit. Ik ben ontzettend trots op de toenemende betrokkenheid van leden en zeker ook oud-leden als vrijwilligers. Diverse commissies hebben versterking gekregen waardoor we elkaar ontlasten in de dingen die we mogen doen voor onze club. Deze betrokkenheid vormt de basis van onze club en ik hoop dan ook oprecht dat zich in 2019 nog meer mensen aan een vrijwilligersrol willen binden. Het is voor mij een eer dat ik nu dan ook weer de Vrijwilliger van het Jaar uit mag roepen.

Dit jaar hebben we gekozen voor iemand die letterlijk en figuurlijk geschiedenis heeft geschreven voor de club. Iemand uit het voor ons als bestuur oh zo belangrijke middenkader.

Al diverse jaren zet hij zich in om de organisatorische zaken in goede banen te leiden.  Essentiële werkzaamheden om het voetballen voor onze jeugdteams mogelijk te maken. 

Naast zijn jarenlange furore als speler van Wittenhorst 1, heeft hij een kleine 20 jaar lang ook letterlijk mee aan de geschiedenis van de club gewerkt in zijn rol voor de archiefcommissie en jaren de Berkeldag mee georganiseerd voor onze jeugd.

Een vrijwilliger en nog altijd speler uit een echte Wittenhorst-familie. Verhuizing naar Tegelen heeft hem gelukkig niet bij Sportclub Irene weten te krijgen. 

Met trots presenteer ik nu dan ook de vrijwilliger van het jaar: Jeroen Hesen!

Ik wens jullie allemaal een gezond, sportief en gelukkig 2019!

Groet

Ron van den Bekerom
Voorzitter RKsv Wittenhorst.

Jeroen Hesen erevrijwilliger 2019.JPG