Overwinning voor Sparta '18/Wittenhorst MO17-1

14 juni 2021

Na de adrenalinerush van afgelopen zaterdag, gingen we vol vertrouwen naar Baarlo. Een tegenstander die ons ligt, althans, in het verleden waren dit meestal gelijkopgaande wedstrijden.

Vanaf het eerste fluitsignaal gingen beide teams los. Al vroeg in de wedstrijd moesten Merle en Jolein geblesseerd naar de kant en moest er even geïmproviseerd worden. Het wedstrijdbeeld bleef ongeveer hetzelfde. Aan beide zijdes waren er wat kansjes en hoewel Baarlo een optisch overwicht had, was het Sil die middels een kopbal rond de penaltystip uit een fraai genomen vrije trap van Mincke de score wist te openen. Gesterkt door deze voorsprong gingen we ook beter spelen. In de 27e minuut werd dit beloond met een 0 – 2 op het scorebord. Na goed doorgaan van Mincke wist ze de vrijstaande Isa te bereiken, die alleen op de keeper kon afgaan. Met zo’n situatie weet Isa wel raad.

Er werd nu wat gas teruggenomen en er kwamen meer signalen uit het veld dat een aantal personen zich niet 100% voelde. Vlak voor rust wist Baarlo hier gebruik van te maken. Keepster Desi ging net onder een hoge voorzet door waarna een vrijstaande aanvaller gemakkelijk kon binnen koppen. In de rust werd de balans opgemaakt en die zag er niet rooskleurig uit. Het aantal wissels was niet toereikend en dus moest er nogmaals geïmproviseerd worden. Hoewel we de 2e helft met slechts 10 veldspelers begonnen, werd er echte teamspirit getoond. Iedereen knokte ervoor. In de 45e minuut kwam gelegenheidsback Michelle in schietpositie. Haar schot werd geblokkeerd, maar in de rebound wist Sil toch te scoren.

Lang hebben we echter niet kunnen genieten van de grotere marge. Een minuut later wist Baarlo middels een afstandsschot de aansluiting te vinden.  Vanaf dat moment werd het moeilijk. Hoewel we weer met 11 waren, moesten we alle zeilen bijzetten. Baarlo voelde dat er nog iets te halen viel. Regelmatig kwamen we onder (zware) druk te staan, maar iedereen hield het hoofd koel. Bij sommige was dit letterlijk, als ze tijdens een blessurebehandeling een koude spons kregen. De situatie waarin we verkeerden was vergelijkbaar met die van vorige week waarin wij Volharding/Sambeek onder druk hielden. Het resultaat daarvan kenden we en hiervan geleerd hebbende, wisten we dat volhouden ook tot een resultaat kon leiden.

Uit alle macht werd verdedigd en dat dit niet altijd even fraai ging, was niet belangrijk. Soms lukte het om onder de druk uit te voetballen en soms dreigden we door het ijs te zakken. Maar op die momenten stond keepster Sil F. paraat. Met katachtige reflexen wist ze het doel schoon te houden. Iedereen van ons was blij toen de scheids eindelijk voor het eindsignaal floot, want we zijn heel diep moeten gaan. Vorige week ging het in ons nadeel, nu in ons voordeel. Nu hopen dat de vele blessures snel genezen en dat we met een fitte groep zaterdag van start kunnen gaan.