Wittenhorst

| Contact

Selecties Wittenhorst 1 en 2

31 juli 2020

Hoe ziet de selectie eruit? Wie komen er, wie gaan er vertrekken? En wat is het beleid van Wittenhorst ten aanzien van eigen opgeleide spelers? Vaak wordt er in de zomerperiode gespeculeerd over vertrek en komst van spelers. Dat is van alle tijden. In dit artikel geven we een toelichting op de keuzes die we gemaakt hebben, gebaseerd op onze visie. De nieuwe en vertrekkende spelers hebben we onlangs op de website aangegeven. We geven met dit artikel een vervolg hieraan. 

Wittenhorst 1 

Wittenhorst 1 heeft komend seizoen 18 spelers en 2 keepers. Van de 18 spelers zijn er helaas 5 spelers die afgelopen seizoen relatief weinig of helemaal niet gespeeld hebben vanwege langdurige blessures. En 2 spelers zijn bij aanvang van de nieuwe competitie niet volledig belastbaar. Het is de vraag in hoeverre deze spelers komend seizoen volledig inzetbaar zijn en of Wittenhorst 2 de mogelijk vrijkomende posities al direct goed kan invullen. Positief is te vermelden dat er 4 jeugdspelers zijn die van de afgelopen twee seizoenen de sprong naar Wittenhorst 1 gemaakt hebben. Ruben van Helvoort, Martijn van Ooijen, Giel Beurskens en Ravi Arts. Met de harde kern van ervaren Wittenhorst spelers als Bart Zanders, Daan Hendriks, Daan Verlijsdonk, Joost van Rensch, Kevin van Asten, Rob Zanders en Dirk Scheres bestaat het merendeel van de groep uit spelers met een Horster achtergrond en afkomstig uit de eigen jeugdopleiding. Dit kunnen we nog niet direct aanvullen met meer jeugdspelers uit de JO19-1, aangezien de meeste spelers van dat team zich midden in een ontwikkelproces bevinden. Enkele spelers kunnen binnen 1 tot 3 jaar groeien naar het niveau van 1e klasse denken wij. Wittenhorst is een club die haar jeugdspelers kansen geeft, probeert dat gedoseerd te doen en met een goede begeleiding. Daarmee willen we ons onderscheiden in de regio. Wittenhorst 1 kende afgelopen seizoen 5 spelers buiten Horst aan de Maas en komend seizoen 6 spelers buiten Horst aan de Maas. Gelukkig komen er 3 bekende spelers terug, namelijk Michiel Hanssen, Frank Peeters en Denny Bongers. Er is komend seizoen 1 nieuw gezicht en dat is Jeroen Verkennis. We gaan voor Jeroen Verkennis omdat hij een essentiële bijdrage kan leveren aan het team. Binnenkort stellen we hem voor. Echter zullen we ook spelers uit de jeugd gedurende het seizoen ruimte geven om zich te bewijzen zodat we verschillende posities op termijn met lokale spelers kunnen invullen. Die aanpak sluit aan bij het technisch beleid waar we in oktober op terug zullen komen. Met een doorkijk naar het seizoen 2021-2022 hopen wij, dat we nog meer jeugdspelers aan het 1e team kunnen toevoegen. Dat is ons doel. 

Wittenhorst 2 

Wittenhorst 2 bestaat komend seizoen uit een selectie van 20 spelers + 2 keepers. Er zijn 4 spelers nog niet volledig belastbaar bij aanvang van de competitie vanwege langdurige revalidatie en omdat zij zich ook dienen aan te passen aan de nieuwe fysieke belasting. Er zitten in deze groep talentvolle spelers die de komende jaren (wij denken tussen de één en drie jaren) een trede hoger kunnen spelen.  Dat verwachten we ook en dit bespreken we periodiek met de spelers. In deze laatste stap naar het volwassen voetbal op het hoogste niveau kijken we hoe we de individuele speler optimaal kunnen begeleiden en voorbereiden op deze fase. Vaak merken we dat de laatste stap groot is en de doorontwikkeling van jonge talenten naar het standaardteam stokt. De oorzaken hebben we besproken binnen de technische commissie en bespreken we met de spelers. De begeleiding is de verantwoordelijkheid van Wittenhorst en na onze interne evaluatie hebben we geconstateerd dat deze begeleiding nog beter kan. We hebben met Richard Kleuskens een uitstekende trainer, die voor deze opdracht de juiste persoon is. Met een assistent zijn we momenteel in gesprek. Daarnaast hebben we bij Wittenhorst 1 Davy Beerens toegevoegd als assistent-trainer, die de ontwikkeling van onze opleiding ook mee gaat bewaken en (jeugd-)spelers binnen het 1e team veel aandacht zal geven. Daarnaast promoveert Wittenhorst 2 na veel jaren 1e klasse naar het hoogste niveau, namelijk de hoofdklasse.  Wij denken dat de hoofdklasse de ideale omgeving is om te groeien. We spelen daarin tegen gerenommeerde tegenstanders zoals Deurne, Groene Ster, Someren en enkele leuke derby’s zoals tegen Volharding en Venlosche Boys. Een prachtige omgeving voor iedere jonge ambitieuze speler die daar volop mogelijkheden krijgt om zich verder te ontwikkelen. We hopen dat we voor de komende jaren voldoende talent vanuit Wittenhorst 2 mogen afleveren aan het 1e elftal van Wittenhorst zodat we een herkenbaar team houden. Verder hopen we dat Wittenhorst 2 door spelers ervaren wordt als hoogste opleidingsteam en dat spelers daar graag deel van willen uitmaken. Voor komend seizoen zijn we positief gestemd. Een grote uitdaging voor een jonge spelersgroep met potentie.

Commissie Technische zaken Wittenhorst

De spelersgroep en het technisch kader van Wittenhorst 1 en Wittenhorst 2 zien er als volgt uit.

Wittenhorst 1
Keepers: Jaap Omvlee + Ravi Arts
Verdediging: Bart Zanders, Kevin van Asten, Dirk Scheres, Martijn van Ooijen, Ruben van Helvoort, Dion van Horne, Denny Bongers
Middenveld: Daan Hendriks, Daan Verlijsdonk, Joep Beurskens, Giel Beurskens, Frank Peeters, Michiel Hanssen
Aanval: Rob Zanders, Joost van Rensch, Tom Spreeuwenberg, Jeffrey Rijkers, Jeroen Verkennis 

Hoofdtrainer: Ton Kosterman (3e seizoen)
Assistent-trainer: Davy Beerens
Teamleiders: Peter Cuenen / Huub Seuren
Assistent-scheidsrechter: Kevin de Mulder
Verzorging: nog nader in te vullen

Wittenhorst 2
Keepers: Joris Hagens + Ward Jacobs
Verdediging: Dennis van Asten, Leon Cuppen, Ruud Meijers, Sven van Ooijen, Daan Driessen, Jeroen Reijnders, Wes Verheijen, Robbin Clabbers
Middenveld: Nicky Zanders, Charlie Schatorie, Mick Claessen, Ken Alaerds, Sam Aerts, Koen Saris, Joeri Arts
Aanval: Kemson Fofanah, Niek van der Sterren, Luuk Mooren, Erik Beelen, Haris Morris Bangura

Trainer-coach: Richard Kleuskens (1e seizoen)
Assistent-trainer; in gesprek
Teamleider: John van Mil
Assistent-scheidsrechter: Chris Herraets
Verzorging: John Rubie