Wittenhorst

| Contact

Versoepelingen voor trainingen

3 juni 2020

Met ingang van 1 juni zijn er diverse versoepelingen ingegaan:

  • Sporten voor kinderen van 13 tot en met 18 jaar

Met ingang van 1 juni hoeven kinderen uit deze leeftijdscategorie geen 1,5 meter afstand meer in acht te nemen tijdens het sporten. Dat betekent dat deze kinderen tijdens het sporten weer fysiek contact mogen maken, zoals dat eerder al gold voor de kinderen tot en met 12 jaar. Voor volwassen trainers en leiders blijft de 1,5 meter afstand wel van toepassing.

  • Sportkantine

De heropening van de sportkantine is vervroegd van 1 september naar 1 juli. We brengen nog in kaart welke opties we hebben voor onze kantine (aangezien we wel de anderhalvemeter moeten handhaven). Mocht de kantine open gaan, dan melden we dit uiteraard. De gemeente heeft ook uitgezocht of de sportkantine al eerder geopend mag worden voor een vergadering. Deze vraag is voorgelegd aan de Veiligheidsregio. Er is echter besloten dat sportkantines tot 1 juli gesloten moeten blijven, ook dus voor een vergadering. Ook kleedlokalen en toiletten blijven tot 1 juli gesloten. 

  • Binnensporten

De herstart van de binnensporten is vervroegd van 1 september naar 1 juli. Vanaf die datum kan er door onze zaalvoetballers gedurende 2 weken worden gesport. Officiƫle wedstrijden zijn echter nog niet toegestaan. De sporthallen en gymzalen zijn vanaf 13 juli zes weken gesloten. Dan vindt er jaarlijks onderhoud plaats. Bovendien hebben beheerders en exploitanten dan vakantie.