Wittenhorst

| Contact

Voorbeschouwing selectieteams

8 april 2019

Wittenhorst JO19-1: drie punten tegen de beste verdediging?
Een oude tegeltjeswijsheid leert ons dat de weg naar succes niet alleen omhoog gaat. Dit ondervond de ploeg van trainer Richard Kleuskens vorige week, toen er op bezoek bij RKVVO voor de tweede maal dit seizoen werd verloren. De revanchegevoelens zullen dan ook aanwezig zijn binnen de ploeg, die aankomende zaterdag op het eigen hoofdveld nummer drie Unitas '59 ontvangt. De Eindhovenaren konden lang volgen, maar nederlagen tegen Dommelen en de koploper deden de rood-witten voorlopig de das om. De bezoekers leunen op hun sublieme verdediging, die in zestien wedstrijden slechts twaalf tegendoelpunten incasseerde. In december wonnen de oranjehemden met 0-2 in Brabant, o.a. door een 'scorpion kick' van Gidi Kleuskens, die zelfs de mannen van Veronica Inside niet ontging. Deze topper staat gepland voor 14.30 uur.

Wittenhorst JO17-1: vertrouwen na ruime derbyzege
Met nog vijf wedstrijden voor de boeg is het ongekend spannend in de Vierde Divisie. De ploeg van trainer Kevin van den Berg heeft nog altijd maar twee punten meer dan de Bladella, dat momenteel op nacompetitie 'staat'. Aan de andere kant is de achterstand op nummer vier NWC ook slechts vier punten. Het kan dus nog alle kanten op, al laten de elf punten uit zes wedstrijden na de winterstop zien dat de Horstenaren op de goede weg zijn. Na de knappe overwinning op nummer drie sv Venray, gaat de nummer acht op bezoek bij koploper Unitas '59. De Eindhovenaren verloren tot dusver slechts één keer en hun doelsaldo (+73) is op z'n zachts gezegd geen schande. Het zal dus een lastige opgave worden, al bieden de laatste vijf wedstrijden nog voldoende strohalmen om lijfsbehoud te verzekeren.

Wittenhorst JO17-2: vijf zeges op een rij voor de koploper in de derde periode?
Het is tot dusver een leerzaam seizoen geweest voor deze eerstejaars groep. De eerste periode werd afgesloten met slechts één zege uit acht duels. Gaandeweg het seizoen verbeterde de resultaten én het spel en dit zien we vooral terug na de winterstop: met vier zeges op een rij (slechts één tegendoelpunt) en een voorlopige koppositie in de derde periode, mogen we spreken van een mooie ontwikkeling. Deze vooruitgang moet worden voortgezet in Sevenum, waar onze buren van Sparta JO17-1 de ploeg van trainer Kevin Koolhof ontvangt. De thuisploeg heeft slechts zes punten meer dan de Horstenaren en verloor de laatste drie wedstrijden op een rij. Het wordt interessant om te zien hoe beide ploegen met hun huidige vorm omgaan.

Wittenhors JO15-1: als koploper de laatste reeks wedstrijden tegemoet
Na een uiterst knappe 0-2 zege op bezoek bij Unitas '59, mag de ploeg van Ken Peeters zich koploper noemen in de Derde Divisie. De laatste wedstrijd voor de korte vakantie is een thuiswedstrijd tegen Brabantia. De Eindhovenaren wisselen knappe overwinningen af met onverwachte nederlagen. Zo werd er afgelopen week thuis verloren van de nummer voorlaatst: Sportclub Irene. De laatste zege van de Brabanders dateert van 16 februari, terwijl we voor de laatste nederlaag van de Horstenaren terug moeten naar 8 december. Toen werd er verloren van......Brabantia. Kans op eerherstel dus voor de oranjehemden, die een voorsprong van twee punten koesteren op Unitas en van de laatste vijf wedstrijden er drie thuis spelen. De wedstrijd van aankomende zaterdag begint om 13.15 uur.

Wittenhorst JO14-1: kunnen ze de koploper opnieuw verslaan?
Na een wat stroef begin hebben de mannen van onze JO14-1 hun draai inmiddels gevonden in de voorjaarscompetitie van deze Hoofdklasse. De laatste twee wedstrijden werden gewonnen; hierin werden maar liefst tien doelpunten gemaakt. Aankomende zaterdag wacht de ploeg van trainer Willem-Jan van Rens een zware kluif, wanneer koploper UDI'19/CSU de reis naar het Sportpark Ter Horst maakt. De Brabanders verloren tot dusver pas één keer en zijn een grote kanshebber om óók deze competitie te winnen. De najaarscompetitie werd immers ook een prooi voor de bezoekers, die toen slechts één wedstrijd verloren. U raadt het al: de Horstenaren waren in december met 4-1 te sterk. 

Wittenhorst JO13-1: wedstrijden tegen directe concurrenten om handhaving te verzekeren
De dames en heren van onze JO13-1 beleven een zeer leerzaam seizoen. De harde wetten van het voetbal zijn dit seizoen allemaal wel een keer voorbij gekomen, met als een voorlopige elfde plek als resultaat. Alhoewel deze plek aan het eind van de rit degradatie zou betekenen, biedt het spel én het programma voldoende houvast voor de laatste weken. Er werd weliswaar drie keer op rij verloren, o.a. met een miniem verschil tegen de twee top-drie teams. Aankomende zaterdag volgt de uitwedstrijd bij nummer acht Sportclub Irene, dat vijf van de laatste zes duels verloor. Deze serie werd begonnen in december, toen er met 4-0 werd verloren van........Wittenhorst JO13-1.

Wittenhorst JO12-1: drie punten op bezoek bij de rode lantaarn?
Het is tot dusver een seizoen met vallen en opstaan voor dit team, ook wel de JO13-2007-1 genoemd. In de najaarscompetitie werden er twee punten gepakt uit tien wedstrijden, terwijl op dit moment  vier punten uit vijf wedstrijden de oogst is in de voorjaarscompetitie. De eerste zege van dit seizoen, een 3-0 zege op sv Blerick, gaf de burger moed. Aankomende zaterdag maken de jongens de reis naar Brabant, waar hekkensluiter Mierlo-Hout de ploeg van Peter Rijs ontvangt. De thuisploeg verloor tot dusver alle zes de wedstrijden, maar wist in september vorig jaar het vorige onderlinge duel wel te winnen: 1-3. 

Uitgelicht: 

  • Koploper G1 maakt de reis naar Weert, waar nummer drie Oda de ongeslagen Horstenaren ontvangt.
  • De nog ongeslagen JO19-3 ontvangt in Horst de nummer voorlaatst: Ondo JO19-2. Wellicht dat er een leuke titelrace in het vooruitzicht ligt.
  • Medekoploper JO13-3 onvangt al om 09.00 uur Resia JO13-1.
  • Subtopper JO11-3 maakt de reis naar Brabant, waar het nog puntloze Excellent/SVS/Westerbeekse Boys te wachten staat.