Wittenhorst

| Contact

Wittenhorst 2 lijdt nederlaag in Boekel

19 mei 2019

Met in het achterhoofd wetende dat er eventueel nog nacompetitie te behalen is, togen de mannen van het tweede naar Boekel. Tegenstander Boekel Sport had maar liefst de laatste tien wedstrijden verloren en dat lieten ze vooral de eerste helft ook zien. De ploeg van Davy Beerens begon ook slap aan de wedstrijd maar speelde beter dan de thuisploeg. 

Na een fraai genomen hoekschop was het Jeffrey Cuppen die de Horstenaren op een verdiende 0-1 kopte. In het verloop van de eerste helft werden er nog een paar kansjes gecreëerd, maar de trekker werd jammerlijk niet overgehaald. Boekel Sport stelde daar helemaal niets tegenover. De tweede helft was niet goed genoeg. De oranjehemden lieten elkaar verzuipen en leken niet bereid om voor elkaar door het vuur te gaan. Zo viel dan ook de 1-1 totaal uit het niets. Wie dacht dat de bezoekers de mouwen op gingen stropen kwam bedrogen uit. De gastheren daarentegen wel. Ze pakten vier gele kaarten door er flink in te beuken, ze streden immers tegen degradatie. 

Tien minuten voor tijd viel zelfs de 2-1 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Wat extra pijn doet is dat Deurne ook een nederlaag leed en het er allemaal anders uit had kunnen zien. De bekerfinale is nog ver weg, maar er zal toch uit een ander vaatje moeten worden getapt, anders eindigt het tweede het seizoen wederom zonder prijzen. 

Jur Seuren en Tom Smits van de JO17-1 maakten hun debuut voor de senioren, waar ook jeugdspelers Sem Derix en Robbin Clabbers speelden. Jullie hebben jullie stinkende best gedaan.  Volgende week is er hoe raar het ook klinkt nog een kleine kans om de nacompetitie te bereiken. Ga ervoor!

Wittenhorst 2:

Stef Tissen; Martijn van Ooijen, Nicky Zanders, Dennis van Asten, Leon Cuppen (Jur Seuren); Jimmie Janssen (Tom Smits), Joreno van de Ven, Luc van Kuijck; Kemson Fofanah (Sem Derix), Jeffrey Cuppen, Robin Clabbers. 

Wat verder opviel:

  • Kersvers kampioen Wittenhorst 4 houdt haar ongeslagen status nog altijd hoog. Vandaag werd er met 2-2 gelijkgespeeld op bezoek bij nummer vijf Oostrum. Deze week volgen nog twee thuiswedstrijden, waarna het seizoen tevreden zal worden afgesloten. 
  • Het was een leuke trainingsweek voor ons zesde elftal, dat in de hoop op betere resultaten volgend seizoen, deze week een heuse 'meelooptraining' hield. Hier kwamen enkele geïnteresseerde spelers op af, die volgend jaar wellicht de weg omhoog zullen vinden samen met de al reeds vastgelegde versterkingen. Die zullen nodig zijn, want vandaag was Blerick duidelijk te sterk: 7-1.
  • Wittenhorst 7 verloor de topper tegen vvVos op eigen veld met 2-4. De bezoekers hebben de titel nu dus in eigen hand, waar de Horstenaren afhankelijk zijn van puntverlies. Eerst maar eens zelf winnen van Arcen en FCV, dan is een feestje nog altijd mogelijk!
  • Wittenhorst 8 won vandaag voor de tweede keer op een rij door thuis met 2-0 te winnen van het vierde elftal van Meterik. De achtste plaats is inmiddels stevig in handen en met nog twee wedstrijden te gaan zit er wellicht nog meer in.
  • "Ut tient' won vandaag voor de vierde keer op een rij. In een rechtstreeks duel met concurrent DEV Arcen werd met 4-1 gewonnen. De oranjehemden stegen naar de derde plek op de ranglijst en sluiten volgende week het seizoen af met een uitwedstrijd bij koploper HBSV.